A polgármester a kerület egyházi vezetőivel találkozott

by gaalt994

Az ökumenikus imahét alkalmából tartott egyeztetésen jelen volt a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára, Azbej Tristan is.

Az ökumenikus imahetet 1908 óta rendezik meg, az esemény hazánkban mintegy három évtizedes hagyományra tekint vissza. Ennek keretében Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere, Németh Zsolt országgyűlési képviselő és Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára egyeztetett a kerület egyházi vezetőivel.

A rendezvényen a Budafok-belvárosi Szent Lipót-plébánia, a Budafoki Baptista Gyülekezet, a Budafoki Evangélikus Egyházközség, a Baross Gábor-telepi Jézus szíve plébánia, a Budapest-budafoki Református Egyház, a Budatétényi Plébánia, a Nagytétényi Nagyboldogasszony-plébánia és a Rózsakert Baptista Közösség vezetői vettek részt.

Az egyeztetés során Karsay Ferenc a közös értékrend, az összefogás és a problémák közös megoldásának fontosságát emelte ki, míg Németh Zsolt reményét fejezte ki, hogy a jövőben a kerületben még szorosabbá válik az együttműködés a helyi egyházakkal. Azbej Tristan köszönetet mondott Németh Zsoltnak az Európai Unió intézményeiben végzett munkájáért, valamint hangsúlyozta: korunk egyik legnagyobb humanitárius válsága a keresztényüldözés, amely 340 millió embert érint világszerte.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?