Félkész állapotban a Terv utcai bölcsőde, tavasztól már gyerekeket is fogadhat az intézmény

by gaalt994

Annak ellenére, hogy az épületen dolgozó csapatot is elérte a járvány, a kivitelező behozza a lemaradást.

Még az év elején írtunk a Terv utcában épülő új bölcsődéről, amely immár szerkezetkész állapotban van. A képviselő-testület a 2019 decemberi ülésén döntött a 72 férőhelyes, 23 új munkahelyet teremtő intézmény megépítéséről, amely januárban kezdődött meg.

A projekt megvalósításához a Pénzügyminisztérium által kiírt “Bölcsődei fejlesztési program” pályázatán 300 millió forint összegű támogatást nyert el Budafok-Tétény, mely összeghez a képviselő-testület döntése alapján biztosított önrész adja a projekt pénzügyi fedezetét.

Zathureczky Zsolt, az önkormányzat Vagyongazdálkodási Irodájának vezetője a legutóbbi terepbejáráson arról beszélt a Promontor TV stábjának, hogy a pandémia időszaka alatt a kivitelező csapat megbetegedése miatt egy időre lelassult a munka, ám azóta fokozott tempóban dolgoznak, így remélhetőleg – behozva a járvány miatti lemaradást – az átadás a tervezettnek megfelelően november végéig megtörténik.

A szinte nulla energiafelhasználású épület elkészülte után a tervek szerint az intézmény 2022 tavaszától fogadhatja a gyerekeket.

Olvasta már?