Jött válasz a fővárostól a körforgalom ügyében

by szorenyi6104

Karsay Ferenc polgármester már többször érdeklődött a Tóth József utcai körforgalom és környékének ügyében a fővárosnál. Mostanra kapott választ.

A budafok-tétényi polgármester legutóbb a főpolgárhelyettesnek írt levelet a fontos körforgalom ügyében. Azt szerette volna megtudni, hogy mi a helyzet az építkezéssel, mikorra számítson dugókra. A 22. kerület ugyanis szeretne felkészülni a főváros által kivitelezett munkára.

Tüttő Kata válaszában azt írja: “A Tóth József utcai körfogalom megvalósításának szerződése 2022.07.15-én került aláírásra”. Az irodista nyelven megfogalmaott levélből továbbá az olvasható ki, hogy “a munkaterület átadása legkésőbb 2022 október közepéig várható az előkészületek függvényében”. A tényleges munkakezdés az előkészületek lezárása után várhatóan 2022. október közepén, a munkálatok befejezése pedig 2023. nyarán esedékes.

Forgalomkorlátozásra október közepétől kell számítani. Elsőként a közműveket váltják ki, majd jön az útépítés. Ezzel jövő tavasszal érdemes számolni.

Olvasta már?