15 000 forintos támogatást javasol a polgármester a rászorulóknak

by gaalt994

Karsay Ferenc javaslata az önkormányzati testületi ülésen kerül majd napirendre.

A kilakoltatási moratórium kapcsán posztolt Karsay Ferenc a közösségi médiában. Budafok-Tétény polgármestere korábban elmondta, az önkormányzatnak senkit nem áll szándékában kilakoltatni, ezúttal pedig az ellenzéki képviselőkkel való levelezését is közzétette.

“Mindig a közös munka híve voltam, ezért talán szerencsésebb lett volna, ha az ellenzéki képviselők a szociális támogatásról szóló javaslatuk benyújtása előtt egyeztetnek velem. Így elkerülhettük volna azt a kellemetlen helyzetet, hogy az önkormányzat által előkészített anyaghoz képest az ellenzéki képviselők alacsonyabb pénzbeli támogatást javasoljanak a fűtési szezonban várhatóan nehéz helyzetbe kerülő családok részére” – írta Karsay Ferenc, kitérve arra, hogy a kerületben a kilakoltatási moratórium már a koronavírus-járvány első hulláma óta érvényben van.

A polgármester egyúttal jelezte, hogy korábbi ígéretéhez híven az októberi testületi ülésen beterjeszti a támogatások ügyét. “15 000 forintot fogok javasolni” – nominálta Karsay az általa gondolt összeget, amely javaslathoz az ellenzéki képviselők támogatását is várja.

Olvasta már?