Karsay “vérdíjat” tűzött ki az illegális szemétlerakókra

by gaalt994

100 000 forint jutalmat ajánl a polgármester azoknak, akik segítenek tetten érni az elkövetőket.

Budafok-Tétény hosszú évek óta küzd az illegális szemétlerakás ellen, amelynek elkövetői a kerület zöldfelületeit és a természetvédelmi övezeteket sem kímélik. Hiába indulnak el rendre lelkes önkéntesek, hogy kitakarítsák a kerület zöld területeit, mindig a nyomukban járnak – többnyire teherautóval – a szemetelők.

Az önkormányzat az elmúlt években több módon próbálkozott visszaszorítani az illegális hulladéklerakást, a Karsay Ferenc polgármester zéró toleranciát hirdetett az effajta bűncselekmények ellen, míg a kerület több pontján helyeztek már ki kamerákat is.

Az élelmes szemetelők azonban így is rendre megtalálják a módját a sittlerakásnak, így a polgármester – szó szerint – emelte a tétet: újabb kamerák kihelyezése várható, valamint jutalmat ajánlott fel azoknak, akik segítenek tetten érni az elkövetőket.

“Aki bizonyító erejű felvételt tud készíteni arról, aki ide hordja a szemetét, annak 100 000 forint jutalmat ajánlok fel. Ez nagyban megkönnyítené a hatóság munkáját, és lenne kivel szemben eljárni. Segítsenek, mi természetesen helyt fogunk állni, és megpróbáljuk itt is fenntartani a rendet, ahogyan a kerület többi részén is” – jelentette be Karsay nagytétényi élő bejelentkezésében.

(Kiemelt kép: Facebook/Karsay Ferenc)

Olvasta már?