Segítsen lefülelni a szemétlerakókat a Duna Spiritnél!

by ildikarakai

Nagytétény Dunához közeli része, akárcsak a Tétényi-fennsík, régóta küzd már azzal, hogy sokan ott szabadulnak meg a hulladékuktól, a sittől kezdve a nagyméretű dobozokon keresztül a háztartási gépekig. Segítsen ön is az önkormányzatnak, hogy végre véget vethessen az áldatlan állapotnak!

Hiába indulnak el rendre lelkes önkéntesek, hogy kitakarítsák a kerület zöld területeit, mindig a nyomukban járnak – többnyire teherautóval – a szemetelők. A helyzet nem csak csúfítja, de veszélyezteti is a környéket: a Dunába juthatnak mindenféle káros anyagok, és akár a patkányok is elszaporodhatnak a hulladékhalmok között.

A Duna Spirit területe magánkézben van, így korlátozottak a hivatal lehetőségei. Az illegális hulladéklerakás ügyében a Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztálya az illetékes, ők már vizsgálatot indítottak.

De Budafok-Tétény is felveszi a harcot, keresi a renitens szemétlerakókat. Mobilkamerát tesznek ki, hogy beazonosíthassák őket, de a környéken lakóktól és a kirándulóktól is segítséget várnak. Arra kérik őket, hogy ha hulladéklerakáson kapnak valakit, írják fel a rendszámát, és ha tudják, fotózzák le az elkövetőket.

Olvasta már?