A BMTE edzője a helyszínen szurkolt a Fradi történelmi sikeréért

by gaalt994

Mátyus János két kisfiával izgulta végig az összecsapást, amelyet Kristoffer Zachariassen és Samy Mmaee góljaival nyert meg a Ferencváros.

Csütörtökön este történelmet írt a Ferencváros a labdarúgó Európa-ligában. A Crvena zvezda 2-1-es legyőzésével már 9 ponttal áll Sztanyiszlav Csercseszov együttese, amellyel nemcsak vezeti a H-csoportot, de az eddigi legjobb magyar csoportkörös szereplést is magáénak tudhatja. A Zachariassen és Samy Mmaee góljaival megnyert mérkőzést a helyszínen izgulta végig a zöld-fehérek korábbi játékosa, a BMTE jelenlegi vezetőedzője, Mátyus János is, akit a Nemzeti Sport szakértői minőségében kérdezett a találkozó előtt.

“Mindenki tudja, mit jelenthet a győzelem, a tavaszig is elrepítheti a csapatot, éppen ezért nincsenek kétségeim afelől, hogy a Fradi futballistáit szétveti a győzni akarás” – mondta a lapnak Mátyus, akinek jóslata be is igazolódott.

“Budapesten a közönség támogatása mellett más hőfokon harcol majd a Ferencváros, ebben biztos vagyok. A Rajko Mitics Stadion közönsége a Crvena zvezdát doppingolta odakint, de most fordítva lesz, a külső körülmények reményeim szerint a magyar bajnoknak kedveznek” – vélte a szakember, és igaza is lett, hiszen a Groupama Aréna fantasztikus légköre legalább olyan támogatást adott a Fradinak, mint a szerb szurkolók saját kedvenceiknek a múlt héten.

Mátyus azóta már persze saját együttesére koncentrál, amely az év egyik legnehezebbnek ígérkező meccse előtt áll. A BMTE vasárnap 15 órától Diósgyőrben vendégszerepel a feljutást megcélzó DVTK ellen.

(Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor)

Olvasta már?