Megszavazták az 1 milliárdos tartalékalapot, a polgármester elmondta, mire tervezik felhasználni

by gaalt994

Karsay Ferenc négy pontban összegezte, hogy Budafok-Tétény hogyan készül az energia-vészhelyzetre.

Budafok-Tétény önkormányzatának képviselő-testülete megszavazta Karsay Ferenc azon javaslatát, miszerint a kerület 1 milliárd forintos tartalékalapot különít el az Ellátásbiztonsági Operatív Törzs munkájára. Az összeg az energia-vészhelyzetben az ellátás biztonságát lesz hivatott biztosítani.

A polgármestert csütörtöki online fogadóóráján is kapott kérdést az operatív törzs munkájával és azzal kapcsolatban, hogy mire fordítják majd a szóban forgó keretet. “Vannak közösségi célok, például az, hogy az intézményeinknek működnie kell. Szintén abszolút prioritás a gyermekétkeztetés, hogy a családoknak ne kelljen többet fizetni, akkor sem, ha a szolgáltatás többe kerül, és hogy minden gyermek legalább napi egyszer kaphasson meleg ételt” – fejtette ki Karsay.

A polgármester fontosnak tartja azt is, hogy az egyéni problémákkal küzdő emberek és családok sorsát is segítse az önkormányzat. “Próbáljuk sűrűbbre szőni a szociális hálót. A jelenleg rendelkezésre álló támogatások keretösszegét felemeltük, és új támogatási formákat is bevezetünk, mint például a tűzifa-támogatás” – mondta.

Karsay Ferenc arról is beszélt, hogy az operatív törzs mérlegeli a megtakarítási lehetőségeket is. “Már most jó néhány intézményünk korszerű, mint például a most átadott Zöldike Bölcsőde. De vizsgáltatjuk és tervezzük az átállási lehetőségeket. Például a háziorvosi rendelők közül három-négy intézmény már ebben az évben jelentős napelemparkot kap” – vetítette előre a polgármester.

Az önkormányzat fontosnak tartja az edukációt is, amely során a budafok-tétényieket megtanítják arra, hogy minél energiatakarékosabban élhessenek. A Nagytétényben már működő ezirányú oktatási programot kiterjesztik az egész kerületre. Az operatív törzs javaslatokat fog tenni, a képviselő-testületet pedig folyamatosan tájékoztatja majd a munkájáról.

Olvasta már?