A kicsik is értik, mennyire fontos – víz világnapja a Maci tagóvodában

by dombteto

A víz világnapja jeles nap a XXII. kerületi Egyesített Óvoda Maci tagóvodájában. Évről évre változatos programokkal játékos foglalkozásokon hívják fel a gyermekek, rajtuk keresztül pedig a szülők figyelmét arra, hogy milyen fontos szerepet tölt be életünkben a víz.

A Füles csoport kiscsoportosai zöldségmagokat vetettek, de gondozzák, ápolják továbbra is kis cserepes virágaikat. A Bagoly csoportosok hajtogatással, ragasztással készítettek halakat. A Méhecskés gyerekek óriási tengeri világ festését, ragasztását választották ezen a napon. Hallgatták a vízi állatok hangját, illetve árnyékok felismerését játszották. A Nyuszik saját akváriumot barkácsoltak, amelyre papírból készítettek vízben élő lakókat. A Zsebibaba nagycsoportosai a vizek élővilágával foglalatoskodtak; vágással, hajtogatással, ragasztással alkottak képeket.

A Micimackó csoportba járó gyermekek a víz körforgásával, a különböző felhők fajtáival ismerkedhettek meg. A felhőkereső lapokkal az udvaron közösen azonosították be a megismert és látott felhőket. Osztatlan sikert arattak a vízzel folytatott kísérletek is.

A Maci tagóvodába járó gyerekek már sok mindent tudnak a témáról. Beszélgettek a víz védelemének fontosságáról, a víz szerepéről életünkben, és elmélyítették ismereteiket a víz szennyezésének káros hatásáról, illetve a gyerekek és a felnőttek ebben való felelősségéről is.

Forrás: https://budafokteteny.hu

Olvasta már?