A Lidl után az Aldinál is fertőzött terméket találtak

by gaalt994

A sonka értékesítését azonnal felfüggesztették, az előállító, a gyártó vagy a forgalmazó felelőssége egyelőre nem állapítható meg.

Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. és a Principe di San Daniele Spa visszahívja a Hola Serrano sonkát, mert annak egy mintájában Listeria baktériumot mutattak ki – közölte az áruházlánc az MTI-vel.

A Listeria gyomor- és emésztőrendszeri betegségeket és influenzához hasonló tüneteket okozhat. Az ilyen baktérium által szennyezett termék elfogyasztása után különösen terhes nőknél, kisgyermekeknél, illetve legyengült immunrendszer esetén alakulhat ki súlyosabb betegség.

A vásárlók az érintett 100 grammos, 33576 cikkszámú, 2020.12.02. fogyaszthatósági idővel és G203641300 gyártási azonosítóval rendelkező sonkát bármely magyarországi Aldi áruházba visszavihetik, ahol a vásárlást igazoló számla, vagy nyugta hiányában is visszatérítik az árát.

Azt nem részletezik, hogy az üzletlánc mely diszkontjaiba kerülhetett a fertőzött sonkából, így akár a Háros utcai és a Nagytétényi úti bolt is érintett lehet. Nem ez az első ilyen eset a napokban, tegnap a Lidl egyik lágysajtját kellett visszahívni a polcokról és a fogyasztóktól.

A vásárlók kérdés esetén az Aldi ügyfélszolgálatához fordulhatnak a +36 23 504 680-as telefonszámon.

-MTI-

Olvasta már?