Nagy igazolások helyett prémiumrendszer van a BMTE-nél

by gaalt994

A szezon előtt lesajnált Budafok nagyszerűen kezdte a labdarúgó NB I idényét, és meglepetésre 8 forduló után a tabella 3. helyét foglalja el. Csizmadia Csaba vezetőedző ma reggel a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában nyilatkozott az eddigi sikerekről.

Alig több mint két hónappal ezelőtt sokan még a Budafok NB I-es tagságának létjogosultságát is megkérdőjelezték, mivel kerületünk csapata egy csonkaszezon után jutott fel a másodosztályból. A BMTE azonban egyelőre csattanós választ ad a kétkedőknek, az együttes eddig 7 mérkőzést játszott, amelyeken 4 győzelemmel és 1 döntetlennel 13 pontot gyűjtött.

A pénteki Reggeli Startban Zelinka Ildikó többek közt a siker kulcsáról és a klub anyagi lehetőségeiről is kérdezte a csapat mesterét, Csizmadia Csabát. A vezetőedző kiemelte a tartalmas felkészülési időszakot; a járvány miatt idő előtt lefújt NB II-es szezon után ugyanis a gárda hamarabb el tudta kezdeni a felkészülést, ami alatt több, magasabban jegyzett egyesülettel játszott a BMTE, akiktől sokat tudtak tanulni.

Csizmadia Csaba és Suth Balázs pályaedző a dabasi kupameccsen (Fotó: BMTE)

A klub pénzügyi helyzete kapcsán „Csizi” biztos háttérről beszélt, és megindokolta azt is, hogy miért nem volt nagy jövés-menés a csapatnál a nyári átigazolási időszakban. „Anyagilag maximálisan stabilak vagyunk, de mi inkább a motivációt keressük. Inkább motiváljuk a játékosokat akár egy prémiumrendszerrel. Van egy keretünk, ez áll rendelkezésre és ebből próbáljuk kihozni a maximumot.” – mondta a sikerkovács, aki eddig szinte minden meccsen becserélt egy gólszerzőt.

Kerületünk futballcsapata szerdán izzasztó meccsen jutott tovább a Magyar Kupa legjobb 32 együttese közé a Dabas-Gyón ellen, legközelebb pedig vasárnap délután lép pályára; a Paksot fogadják az OTP Bank Liga 9. fordulójában.

(Kiemelt kép: BMTE)

Olvasta már?