A piskóta a legnagyobb kedvenc: a Bartók menzáját tesztelte a polgármester

by nora.farmosi

Karsay Ferenc folytatja menzakörútját: ezen a héten a Bartók Béla Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolába fizetett be a menzára.

A polgármester korábban a Barossban járt, ahol szintén szigorúan vette az ellenőrzést. Ezt követően keresték meg a szülők, hogy látogasson el a Bartókba is. Itt beszélgetett a pedagógusokkal, a konyhai dolgozókkal és a gyerekekkel is – hiszen főként miattuk jött. Az is kiderült, kinek, mi a kedvenc étele. Beszámolóját a Facebook-oldalán közölte:

“Sokan szeretik a tésztaféléket, a paradicsomlevest (bár a leves ritkán szerepel a kedvencek között), a tejbegríz is nagy sláger a panírozott halrudacskákkal együtt. Némi nosztalgiával nyugtáztam, hogy a tökfőzelék generációkon átívelő ellenérzést vált ki a gyerekekből, hiszen az már a mi gyermekkorunkban sem aratott osztatlan sikert, de annak is örültem, hogy a többség tud olyan főzeléket mondani, amit szívesen fogyaszt. A konyhán dolgozók kedvesek voltak mindenkivel és mindenkinek úgy tálaltak, ahogy kérte (kevesebbet-többet, szafttal-szaft nélkül, stb.).

Szerintem ízletes és változatos volt a menü a héten. Hétfőn bableves volt, tejbegríz és alma. Kedden tarhonyaleves, spenótfőzelék (nekem ez volt a kedvenc a héten), főtt krumpli és tojás. Szerdán rántott leves, levesgyöngy, rántott csirkecombfilé, bulgur és saláta, savanyúság. Csütörtökön pedig borsóleves, sertéshús vadasan tésztával, alma.

Köszönöm a 2. c, 3. b, 5. b., 6. b, 7. a., és 8. a-s diákoknak a beszélgetést, visszajelzést, a javaslatokat. Tőlük jött a kérés, hogy ha lehet, próbáljam meg elintézni, hogy többször legyen napközis piskóta, mert az nagyon ritkán van, de ők nagyon szeretik…, és már régen volt! Meglátom, mit tehetek!” – írta a bejegyzésben a polgármester.

Olvasta már?