A polgármester ilyet még sosem látott – vélemények a botrányról

by gaalt994

Mint arról már beszámoltunk, szemtanúk szerint Kóber György  képviselő egy döntés hatására minősíthetetlen stílusban, hangnemben, illetve hangerővel bontotta meg a rendet, szidalmazva a képviselőket, a polgármestert és az egyik alpolgármestert. De kifakadása több szemtanú szerint nem ért véget a testületi üléssel sem. A termet elhagyva, ordítva és szidalmazva irodájába is követte Dankóné Hegedűs Jolánt, a kerület alpolgármesterét, már-már a tettlegesség határát súrolva. 

Karsay Ferenc polgármester így vélekedett az ügyről: “Az elmúlt 26 évben sok mindent láttam már az önkormányzati politizálás során. Ilyet még nem. Ezt az “új stílust” a magukat XXI. századinak valló pártok képviselői honosították meg az elmúlt évben a képviselő-testületben.”

Karsay elmondta: polgármesterként feladata a konszenzus keresése és megteremtése, de ilyen viselkedést nem fog tolerálni senkinek a részéről – pártállástól függetlenül: “A sajátjaimtól sem. Hölgyekkel így csak hitvány emberek viselkednek. Kérem, tartsuk tiszteletben egymást, nemtől, kortól, eltérő véleményektől függetlenül is!”

Németh Zoltán alpolgármester így fogalmazott: “Nagyon szomorúnak tartom, hogy az emlegetett verbális durvaság, illetve megfélemlítésre alkalmas viselkedés előfordulhatott a képviselő-testületben vagy akár a bizottság ülésén. Az ilyen és hasonló inzultust tevő személyeket nem tartom méltónak felelősséget és türelmet igénylő feladat vállalására, így a képviselői hivatásra sem.

Az alpolgármester szerint ez sajnos újfajta stílus megjelenését jelzi: “Utóbbi különösen szomorú tendencia, hiszen épp most ünnepeljük az önkormányzatiság harmincadik évfordulóját, és az elmúlt három évtizedben kisvárosunk, Budafok-Tétény önkormányzatában az együttműködésre törekvés volt jellemző. Egyes, új stílust képviselő politikai alakulatok és képviselők megjelenésével azonban ez sajnos megváltozni látszik. A legfájóbb ebben, hogy ezt az új, arrogáns és ellenségeskedő stílust éppen a magukat XXI. századinak hirdető szervezetek képviselői alkalmazzák előszeretettel, akik szavaik szerint a politikai élet megújulását szeretnék. Ha a megújulás ezt jelenti számukra, akkor nagy a baj! Budafok-Tétény önkormányzati testületében – egészen egy évvel ezelőttig – a felelősségteljes szerepvállalás volt jellemző. Mind a 17 képviselő arra kapott megbízást a kerületi polgároktól, hogy Budafok-Tétényért dolgozzanak. 2019-ben is így volt. Azt gondolom, minket, választott képviselőket nem azért küldtek az önkormányzati testületbe a kerület lakói, hogy a másik “politikai oldal” ELLEN lépjünk fel, hanem azért, hogy a kerületÉRT tegyünk, legjobb tudásunk és lelkiismeretünk szerint.”

Olvasta már?