A polgármester lépéseket sürget az új közlekedési csomópont ügyében

by gaalt994

A főváros egyelőre tétlen, így könnyen lehet, hogy a kerület saját forrásaiból cselekedne a Kenderike utcánál.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy Budafok-Tétényben az önkormányzat jelzőlámpás gyalogos-átkelőhelyet szeretne a Balatoni út és a Kenderike utca csomópontjára, továbbá jelzőlámpa kihelyezését szorgalmazza a körforgalom közelében lévő zebrához is. Az előrelépéshez azonban önmagában nem elég az önkormányzat szándéka, hiszen az érintett útszakasz a főváros kezelése alatt áll.

A témában Karsay Ferenc is megszólalt online fogadóóráján, miután egy környékbeli lakos éppen a Kenderike utca és környékének veszélyes közlekedési viszonyaira panaszkodott, megemlítve, hogy a Balatoni út közeli szakaszán az elmúlt években két új körforgalom létesítésével sikerült enyhíteni a problémán.

„A két körforgalom a Háros utcánál és a Tanító utcánál, az első lépés volt – ezt még az előző fővárosi önkormányzatnak köszönhetjük, nem volt könnyű szülés” – válaszolta Karsay, aki szerint a következő lépés két újabb körforgalom lenne. Ehhez a polgármester szerint nemcsak közlekedésbiztonsági, de gazdasági érdekei is fűződnek Budafok-Téténynek.

„Az önkormányzatunk ebben a kérdésben nagyon aktív. A Kenderike utca esetében azt tudom mondani: megterveztettük és engedélyeztettük ezt a csomópontot. A főváros már többször tett ígéretet arra, hogy a kezelésében lévő úton megcsináltatja ezt” – fogalmazott a kerület polgármestere.

Az ügyben ezen kívül azonban nem történt előrelépés eddig. „Nem igazán találunk nyitott fülekre, bár nagyon sokszor kértük és kaptunk ígéretet is rá. Mindent elkövetünk, hogy valahogy kivasaljuk ezt a fővárosból” – mondta Karsay, aki azt is kilátásba helyezte, hogy az önkormányzat fontolgatja, hogy átveszi a stafétabotot, és saját költségére kezdi meg a munkálatokat.

„Előttünk van még a kerületi költségvetés elfogadása, és én mindent meg fogok tenni azért, hogy ez belekerüljön” – ígérte a polgármester.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?