A szomszédban is örülnek a budafoki jégsátornak

by gaalt994

A hokiszurkolóknak sem Kangyal Balázst, sem a MAC Újbudát nem kell bemutatni. A szomszédvár csapatának vezetőedzője sem ment el szó nélkül az új budafoki létesítmény mellett.

A jégkorong szerelmesei biztosan, az egyszeri sportkedvelők pedig jó eséllyel hallottak már a MAC Újbuda hokicsapatáról. A Tüskecsarnokban székelő egyesület korábban éveken át vitézkedett – a DVTK Jegesmedvékkel karöltve – a szlovák élvonalban, a tavalyi idény óta viszont újra a magyar bajnokságban, az Erste Ligában küzdenek, ahol jelenleg ötödikek.

A sportági berkek és a földrajzi közelség révén természetesen hozzájuk is eljutott a budafoki jégsátor híre. A hosszú ideje szakmai igazgatóként, újabban pedig vezetőedzőként dolgozó Kangyal Balázsban nincs sértettség, amiért Budafok-Tétény önkormányzata a pesterzsébetiekkel működik együtt, sőt, kifejezetten örülnek, hogy Dél-Budán újabb hokifellegvár létesült.

„Nagyszerű kezdeményezés a budafoki jégsátor, amennyire én tudom, egyedülálló Magyarországon, hogy egy polgármester így lelkesedjen a hokiért, mint Karsay Ferenc, a XXII. kerület vezetője. A budafokiak az Erzsébeti Farkasokkal, Dobos Tamásékkal kooperálnak, nem velünk, de ez nem baj, abból is az egyetemes magyar jégkorong profitál” – mondta az önkormányzat honlapjának Kangyal, aki anno még játékosként volt részese az újkori magyar hokitörténelem egyik, ha nem a legfényesebb pontjának: Szapporóban többek közt vele harcolta ki az A-divíziós feljutást a nemzeti csapat.

„Már akkor is voltak budafoki fiataljaink, amikor kizárólag Zuglóból merítette az utánpótlását a MAC, most pedig, hogy a Tüskecsarnok az egyik bázisunk, még többen vannak, a felnőtt csapatunkban is játszik budafoki illetőségű hokis. Mivel kimagasló munkát végzünk a gyerekekkel, rengetegen jelentkeznek, egy bizonyos létszám fölött már nem tudunk befogadni srácokat, a plafon háromszáz fő, annyi gyerekkel dolgozunk az utánpótlásunkban. Köztük értelemszerűen vannak budafokiak” – mesélt a dél-budai összefonódásról Kangyal, aki szerint a 2008-as szapporói csoda nagyot lendített a jégkorong hazai népszerűségén, ez a hatás pedig a mai napig kitart.

(Kiemelt kép: macbudapesthockey.hu)

Olvasta már?