A Vidi megint 4-1-re verte a Budafokot

by gaalt994

Az őszi mérkőzésen jó játékkal szenvedett sima vereséget a Budafok hazai pályán a MOL Fehérvár FC ellen – az 1-4-es végeredmény nem tükrözte teljesen hűen a játék képét. Ez a zakó viszont sajnos tényleg sima volt.

A Vidi már az elején megkezdte a gólgyártást. Az 5. percben egy jobb oldalról beívelt szabadrúgást Alef csúsztatott a hosszú alsóba. 1-0. A Budafok magához képest meglehetősen indiszponált játékot mutatott, a fehérváriak pedig láthatóan érezték a vérszagot, aminek rövidesen újból meglett az eredménye.

A 14. percben Ivan Petrjak szakadt el a védőjétől egy középpályáról felívelt indításnál, majd remek labdaátvétel után elpattintotta a játékszert Póser mellett. 2-0. Csizmadia együttesét láthatóan megfogta a kifejezetten élesen játszó Vidi, a fehérvári fölény közepette a BMTE mindössze egy kósza Kulcsár-lövést tudott felmutatni, amit gond nélkül lehúzott a kapus.

A 35. percben már valódi iskolajáték következett. Zivzivadze remek érzékkel ugrott ki a leshatárról, majd miután rávezette a labdát Póserre, önzetlenül lepasszolta Petrjaknak, aki a teljesen tehetetlen kapus mellett lazán gurított a hálóba. A szünetre így 3-0-s állásnál vonult az öltözőbe a két gárda.

Sokkal jobban sajnos a második félidő sem indult. Marko Nikolicsnak (apró érdekesség, hogy az ellenfél egyik korábbi vezetőedzőjét is pont így hívták) ugyanis már a 48. percben nagyot kellett mentenie a kapu torkából, légiósunk ügyesen állta útját Zivzivadze lövésének. A grúz csatár most is bizonyította, hogy okkal hiányolják őt Mezőkövesden, míg a Vidi szinte úgy játszott a BMTE-vel, mint macska az egérrel, az értékes légiósok és a többnyire hazai nevelésű budafoki csapat között ezúttal zongorázni lehetett a különbséget.

Új félidő, új remények – gondolhattuk, de Póser kapuja ezúttal sem maradt sokáig érintetlen. Az 55. percben Houri már a második gólpasszát jegyezte; beívelését a romániai védő, Rus Adrián egy jó ívű felhőfejessel küldte át a portás fölött. 55. perc, 4-0.

Csizmadiára nem lehetett ráfogni, hogy tétlenül nézi csapata szereplését, az 57. percre már négy cserelehetőségével is élt a mester. A Budafok azonban nem tudott váltani, ráadásul tíz perc múlva megint gólt kaptak. Szerencsére ezúttal Petrjak csak a fantom-mesterhármas fogalmával ismerkedett meg, harmadik találatát ugyanis les miatt visszafújta a spori. Maradt a nem sokkal felvillanyozóbb 4-0.

A Vidi sokkal nem kapcsolt visszább, Márton Gábor ráadásul elkezdte forgatni csapatát, így a padról érkező, bizonyításra éhes perememberek beszállása sem ígért sok jót a BMTE-nek. Kerületünk csapata továbbra is csak eseti jelleggel tudta megvillantani támadó kvalitásait – a 75. percben a korosztályos válogatott Szabó Máté befelé cselezése, majd lövése valóban tapsra érdemes volt, de komoly veszélyt nem jelentett Rockov kapujára.

A mérkőzés hátralévő részének méregfogát kihúzta az a pár perces ápolás, amit a fehérvári Pinto kapott Oláh Bálint elkésett belépője után. A Budafok örült minden egyes lepergő másodpercnek, a Vidinek pedig már nem igazán volt kedve még egyszer felpörögni a jó 2-3 percig tartó álldogálás után.

A mérkőzés képe alapján a végén már senkinek nem volt ellenére a hármas sípszó, így a játékvezető által megítélt, 3 perc ráadás is inkább nevezhető jogosnak, mint szükségesnek. Mi azonban végül örülhettünk neki, hiszen egy szemfülesen elvégzett szabadrúgás után Kovács a semmiből megszerezete a BMTE becsületgólját. A vége tehát 4-1, szerdán a Mezőkövesd ellen javíthat a Budafok.

Olvasta már?