Újabb karácsonyi adomány a kerületi rászorulóknak

by gaalt994

Ezúttal energiatakarékos és környezettudatos adományt osztottak ki a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ és a Prologis együttműködésével.

A Prologis, a világ vezető logisztikai ingatlanvállalata 15 éve Budafok-Tétény közösségének aktív tagja. Idén decemberben a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központtal együttműködve 800 darab energiatakarékos LED-izzót adtak át nehéz helyzetben lévő családoknak és időseknek. Az energiatakarékos izzókat a központ munkatársai juttatják el az ünnepek előtt a leginkább rászoruló kerületi lakosoknak. Az ünnepélyes átadáson Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere is részt vett – számolt be honlapján Budafok-Tétény önkormányzata.

„Ezekben az embert próbáló időkben különösen fontos, hogy a helyi közösség nélkülöző lakosainak terheit a kerületben működő nagyvállalatok és sikeres vállalkozások is enyhítsék az adományaikkal. Azon túl, hogy a támogatás minden formája jól jön most, fontos, hogy a LED-izzók nemcsak a jelenben jelentenek megtakarítást, hanem hosszútávon is” – mondta a polgármester.

„A mi munkánk velejárója, hogy látjuk, egy-egy támogató akció keretében, kinek, mire van szüksége a kerületünkben. Különösen nagy öröm számunkra, hogy ez az adomány energiatakarékos és környezetbarát megoldást biztosít” – hangsúlyozta Iványi Viktória, a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője.

Szoboszlay Máté, a Prologis magyarországi tőkeallokációs igazgatója úgy fogalmazott: „Hiszünk a jó szomszédi viszony erejében, és arra törekszünk, hogy felelős vállalkozásként tevékenységünkkel példát mutassunk. Örömünkre szolgál, hogy a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központtal együttműködve adományunkkal támogathatjuk a jobb minőségű, tartósabb és költségkímélőbb világítás biztosítását a rászorulók számára.”

Az energiatakarékos LED-izzók kiosztása mellett az önkormányzat hagyományaihoz híven fenyőfákkal és ajándékkal is támogatja, hogy a kerületi rászorulók méltó hangulatban ünnepelhessék a karácsonyt. A Szociális Szolgálat és a Család-és Gyerekjóléti Központon keresztül is 60-60 darab fenyőfát juttatnak el a kliensek számára, valamint a kerületi intézmények is ajándék fában részesülnek.

(Kiemelt kép: budafokteteny.hu/Horváth Tamás)

Olvasta már?