Aljas dolog így átverni egy idős asszonyt

by szorenyi6104

Az ügyészség vádat emelt egy 28 éves férfival szemben, aki két hónappal ezelőtt azzal szólított le egy 67 éves nőt a XXII. kerületben, hogy elviszi autóval bevásárolni, majd hazafelé menet, amikor megállt, kikapta a nő kezéből a pénztárcát, kivette belőle a pénzt, majd elhajtott.

A vádirat szerint a férfi szeptember 13-án délután a XXII. kerület, Bartók Béla úton autójából felfigyelt az egyik buszmegállóban várakozó 67 éves nőre. A vádlott leszólította a sértettet, és felajánlotta neki, hogy 1000 Ft-ért elviszi autóval vásárolni.

A sértett elfogadta az ajánlatot, beszállt a vádlott mellé, aki ezután a nőt egy XXII. kerületi bevásárlóközpontba vitte.

A nő a postán – a vádlott tudtával –

150 000 Ft készpénzt vett fel,

majd ezután még együtt bementek a gyógyszertárba is. A bevásárlóközponttól autóval mentek tovább egy benzinkúthoz, később pedig még egy dohányboltnál is megálltak.

Amikor innen is továbbindultak, a sértett megkérte a vádlottat, hogy álljon meg, mert kiszállna, ezért a férfi letért egy ipari terület előtti mellékútra. A megrémült asszony ekkor a pénztárcájából elővetett 2 500 Ft-ot, és azt a vádlottnak akarta adni, a férfi azonban közölte, hogy ez kevés lesz, majd kikapta a nő kezéből a brifkót, kivett belőle 130 000 Ft-ot, majd kidobta az autóból.

A bűncselekménnyel okozott kár 130 000 Ft volt, amelyből azonban a nyomozók a vádlott elfogásakor 95 000 Ft-ot lefoglaltak, és visszaadták.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a 28 éves férfit lopás vétségével vádolja, és arra tett indítványt a vádiratban, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, és a férfival szemben büntetővégzéssel felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki.

Olvasta már?