Az ARTÉR Művészeti Egyesület TÉR-FORMA SZALON kiállítása megtekinthető a Magdolna Udvarban

by talastunde

Az ARTÉR Művészeti Egyesület 17 éves fennállásának időszaka alatt egyre inkább a kerület művészeti és kulturális életének egyik meghatározó szereplőjévé vált. December 11-től látogatható az egyesület újabb tematikus kiállítása a Magdolna Udvar Helytörténeti Gyűjtemény és Művészeti Galéria épületében.

Az ARTÉR Művészeti Egyesület tagjai képzőművészek, iparművészek és fotóművészek, akik a kultúra e területein dolgoznak. Az elmúlt időszakban számos kiállításon szerepeltek a kerületi intézmények által kínált kiállításra alkalmas helyszíneken.

Az egyesület ezeken a lehetőségeken kívül számtalan alkalommal szervezett kiállításokat, melyek leszervezését és finanszírozását önerőből oldotta meg.Az elmúlt években egyre inkább a kortárs művészetre és művészeti felvetésekre reflektálva valósította meg tematikus kiállításait, melyekhez különleges helyszíneket (pop-up kiállítóhelyek) keresett, és hozott kiállításra alkalmas állapotba.

A kerületben az idén megnyílt Magdolna Udvar Helytörténeti Gyűjtemény és Művészeti Galéria  kortárs művészeti galéria funkciót is ellát. Jelenleg a galéria profilját az ARTÉR Művészeti Egyesület aktívan alakítja, kiállításait szervezi és valósítja meg, évi 6-7 tematikus kiállítással.

 A festészeti kiállítás után december 10- én kisplasztika- és térplasztika-kiállítás nyílt, TÉR-FORMA SZALON címmel az ARTÉR Művészeti Egyesület képző-és iparművészei és kerületi meghívott művészek közreműködésével.

A kiállítás megnyitója

A tárlat egy különleges koncepció szerint szervezett találkozási pont a képzőművészet, az iparművészet és a design kedvelőinek. Budafok legnagyobb kisplasztika és- térplasztika-kiállítási eseményén egyedi designtervek, kisplasztikák, szobrok, installációk, textilek, ékszerek, általuk pedig színek, illatok és hangok keltik életre a kiállítótereket.

A kiállítás kurátora Lukács József Joka, a Szabad Művészetek Doktora ( DLA), szobrászművész, egyetemi tanár.

Kiállító művészek: Bányai Gábor keramikus, szobrászművész, Csobán András festőművész, szobrászművész, Filotás Viktória szobrászművész, keramikus, Gaál Tamás szobrászművész, Haber Szilvia keramikus, Kaintz Regina ötvösművész, Kutasi Tünde szobrászművész, Majoros István szobrászművész, Millavári Silvia keramikus, Palik Eszter képzőművész, Sarkadi Petra szobrászművész, Sztrakay Orsolya textiltervező művész, Zámori Zsófia textiltervező művész.

Olvasta már?