Az éjjel soha nem érhet véget – Bravúr Miskolcon

by szorenyi6104

Idegenben, Miskolcon tudott nyerni a Budafoki KK a kosárlabda NB I/B Zöld csoportjának döntőjének második találkozóján.

Nem az elején, nem is a közepén, de még csak nem is a harmadik negyedben kell vezetni egy kosárlabda-mérkőzésen. Elég 3 perc 44 másodperccel a vége előtt utolérni az ellenfelet, hogy innen már ne legyen kegyelem.

Bevalljuk, a harmadik negyed közepén egy fabatkát sem adtunk volna a budafoki kosárlabdázók sikeréért. A hazai pályán játszó Miskolc 10 ponttal vezetett, ráadásul ez a különbség állandósulni látszott. A mieink hárompontosai az “égbe mentek”, pontosabban mellé. Magas embereink sorra hagyták ki a közeli dobásokat, na jó, ebben az ellenfél védőit némán támogató bírók is ludasak lehettek. Ekkor azonban leszállt, vagy inkább beszállt a csapat megváltója, akit pénteken este Rozs Máténak hívtak.

A budafoki védők szorításában az ellenfél

A fiatal cserecenter remek érzékkel látta meg, hogy mikor és milyen ütemben kell befutni a gyűrű alá, jöttek a labdák, és ő köszönte szépen, bepöttyintette a passzokat. Emellé kiválóan védekezett, és a hazaiak kezdtek elbizonytalanodni. A virtuális riadókürt felharsanása után végre Tursics Krisztián is beállította a kezébe épített aknavetőt és két hármasával egyenlítettek a srácok, majd ettől új (lelki) üzemanyagot kapva Kevin Swanson is tank üzemmódba kapcsolt, betöréseivel megsemmisítette a miskolciak védelmét.

A vége 82-72 lett ide, de a 10 pontos különbség a Budafok javára egyáltalán nem volt jellemző a mérkőzésre. A lényeg, hogy már csak egy győzelem kell a bajnokság megnyeréséhez és a feljutáshoz. Ezt akár már kedden este, 18.30-tól megünnepelheti Budafok apraja-nagyja. Irány tehát a Promontor utcai sporttelep csarnoka! Talán a pezsgő is betehető, de egyelőre csak a csomagtartóba, hiszen a döntőnek közel sincs vége. Erről is beszélt a találkozó után Károly Máté edző az MKOSZ honlapján: “Nagyon büszke vagyok a csapatomra, imádok az edzőjük lenni! Boldogok vagyunk, hogy sikerült nyernünk, de a döntőnek még nincs vége. Kedden, hazai pályán szeretnénk lezárni a párharcot és bajnokok lenni.

Olvasta már?