Összeállt a fellépők listája – Török Ádámot neves zenésztársai idézik majd fel

by dombteto

Megvan, kik lépnek föl a Török Ádám emlékére tervezett koncerten, amelyet június 8-án tartanak az Erkel Színházban – közölte a szervező Krokodil Rock Kft. az MTI-vel.

A magyar progresszív blues-rock egyik legfontosabb alakja, a Mini együttes vezetője április 18-án, 75 éves korában hunyt el
Mini együttes – TörökÁdám,_Dobos_Doxa_Sándor,_Czipó_Tibor,_Závodi_János._Fortepan_78116

Az emlékkoncerten a Mini együttes történetének számos felállásából színpadra lép Balogh Szivacs Jenő (dob), Kézdy Luca (hegedű), Németh Alajos (basszusgitár), Németh Károly (billentyűs hangszerek), Papp Gyula (billentyűs hangszerek), Tátrai Tibor (gitár) és Závodi János (gitár). Mellettük ott lesz Bódy Magdi (ének), Deák Bill Gyula (ének), Makovics Dénes (szaxofon), Pataki László (billentyűs hangszerek), St. Martin (szaxofon), Takács Tamás (ének) és Turai Tamás (ének).

Török Ádám és a Mini a Tabánban, 2014.05.01.

Török Ádám Budafok-Tétényben is többször fellépett. Május 8-án az Erkel Színházban tartotta volna 75. születésnapi koncertjét, amely halála miatt már nem valósulhatott meg. A korábban tervezett esten a Mini legnagyobb sikerei mellett a legendás Syrius zenekar dalai is megszólaltak volna. Emellett a Mini Akusztik Trió “Nyitott kapu Bartók költői világára” című lemezének számait is hallhatta volna a közönség. Ez az anyag tavaly decemberben jelent meg.

Fotók: Wikipédia

Olvasta már?