A beethoveni boldogsághang az ifjú Mitra Kotte zongorajátékával

by lantai.oliver

Május 4-én a Budafoki Dohnányi Zenekar nagyszerű koncertjével elstartolt a 47. Budafok-Tétényi Tavaszi Művészeti Fesztivál programsorozat, melyre 32 napon át 23 helyszínen, 53 programmal várják a látogatókat. Ma este ismét élvezhetjük a Budafoki Dohnányi Zenekar játékát. A koncerten az érzelmek kiváló interpretátora, az ifjú Mitra Kotte szólaltatja meg az eredetileg Rudolf főhercegnek ajánlott, “fénylő” zongoraversenyt.

A Budafoki Dohnányi Zenekar a ma esti koncertről a következőket írja közösségi oldalán:

„A bánat könnyű párafelhője még jobban kiemeli ezt a mélyről feltörő, átható és ellenállhatatlan ragyogást…” (Szabolcsi Bence, költő szavai.) Beethoven IV. (G-dúr) zongoraversenye is felcsendül zenekarunk évadzáró hangversenyén a Klauzál Házban. A 19. századi új humanizmus egyik első mesterműve ez az alkotás, amely annak az átalakulásnak a tanúja, ahogyan a fiatal, az erőt, a hősiességet, a titánit istenítő Beethovenből érett, befelé forduló mester válik.

Koncertünkön az érzelmek kiváló interpretátora, az ifjú Mitra Kotte szólaltatja meg az eredetileg Rudolf főhercegnek ajánlott, “fénylő” zongoraversenyt.”

ELŐADÓK


Mitra Kotte – zongora

Vezényel: Guido Mancusi

MŰSOR

Haydn: L’incontro improvviso – nyitány
Beethoven: IV. (G-dúr) zongoraverseny
Schubert: E-dúr szimfónia (Richard Dünser rekonstrukciója) – magyarországi bemutató

Kezdés időpontja: 2023.05.19., este 7 óra.

Jegyár: 3000 Ft.

A koncertről bővebben itt olvashat.

A fesztivál teljes programját itt találják.

Főkép: Mitra Kotte/Klauzál Ház honlapja

Olvasta már?