Fotókkal a Sziget Fesztiválról

by dombteto

Munkatársunknak Szlovéniában nyílt kiállítása a népszerű nyári rendezvény hangulatát mutatja be. A fotókat a ljubljanai Liszt Intézetben augusztus 11-ig láthatják az érdeklődők. A Szabadság szigete címmel megrendezett tárlat fotóiból itt is bemutatunk néhányat.

Konkoly-Thege György így vall a Sziget fotózásáról: “Az első fesztiválon, amit akkor Diákszigetnek neveztek, 43 ezren voltak, a tavalyin, a két év szünet után újra megrendezett 28. fesztiválon 452 ezren. Ez a húsz év nem csak a nézőszámban jelentett nagyon nagy változást – a kicsi városi fesztiválból egy díjnyertes megarendezvény lett. A méretek miatt természetesen veszített a kezdeti bájából, de a sokszínű és világszínvonalú zenei program, a folyamatosan javuló körülmények, az egyre színesebb installációk és kísérőprogramok mind biztosítják, hogy a fiatal generáció naptárában biztos helye legyen az augusztusi budapesti napoknak. A vendégek jó része Európából jön, de a fellépők és a résztvevők a világ minden országát képviselik”.

Én mindegyik fesztiválon voltam, és 2005 óta fotózok is a Szigeten. Az embereket, érdekes helyszíneket szeretem fotózni, nem annyira a koncerteket. Amikor kint vagyok, folyamatosan járom a nem túl kicsi Hajógyári-szigetet – nagyon remélem, hogy a kiállítás ad egy izgalmas képet erről a világhírű fesztiválról.”

Forrás: Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központ Ljubljana | Sziget Fesztivál – A Szabadság szigete – Fotókiállítás (culture.hu)

Olvasta már?