Elkezdődött! Egy hónapon keresztül számtalan színvonalas program várja!

by dombteto

Megnyílt a 47. Budafok-Tétényi Tavaszi Művészeti Fesztivál! A rendezvénysorozat a Klauzál Házban a Budafoki Dohnányi Zenekar koncertjével vette kezdetét.

Az ünnepi megnyitón Gazdik István, a Klauzál Gábor Művelődési Központ igazgatója büszkén sorolta a fesztivált jellemző számokat. 32 napon át, 23 helyszínen 53 program várja az érdeklődőket. Hozzátette, hogy kerületünket egész éven át tartó sokszínű művészeti, kulturális pezsgés jellemzi. A Tavaszi Művészeti Fesztiválok közel fél évszázada, ha lehet, még ebben a párját ritkítóan impozáns eseményfolyamban is kitüntetett helyet foglalnak el.

Szepesfalvy Anna, a XXII. kerület alpolgármestere
Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ | Klauzál Ház (klauzalhaz.hu)

Szepesfalvy Anna alpolgármester nyitotta meg a fesztivált. A politikus portálunknak elmondta, annak külön örül, hogy nagyon sok kerületi művész fog szerepelni a fesztiválon. Emellett ilyenkor mindenki, aki a művészet iránt érzékeny, illetve azzal foglalkozik, megmozdul, és hozzájárul ehhez a művészeti fesztiválhoz, így tudják megünnepelni a kerület művészeti életét – emelte ki az alpolgármester.

Szepesfalvy Anna arról is beszélt, hogy a képzőművészettől kezdve a családi napon keresztül koncertek, kiállítások is gazdagítják a programot, amelyben oroszlánrészt vállalt a Klauzál Ház .

Ugyanakkor nem csak a kulturális intézményben, hanem több helyszínen zajlanak a programok is, ami azt mutatja, hogy sokrétű és mély a civil élet Budafok-Tétényben.

Kérdésünkre elmondta, annyi a helyi művész, hogy a rendezőknek nehéz dolga van a műsor összeállításakor, és a közönség azon részének az igényét is ki kell elégíteni, amely az országosan ismert előadókat, művészeket szeretné hallani, látni: Charlie-t, Szulák Andreát, másokat. A kollégák tényleg minden igényt megpróbálnak kielégíteni – tette hozzá az alpolgármester.

A 47. Budafok-Tétényi Tavaszi Művészeti Fesztivál megnyitóján ott volt Németh Zsolt országgyűlési képviselő, a parlament külügyi bizottságának elnöke is.

A fesztivált megnyitó nagy sikerű koncerten a Budafoki Dohnányi Zenekart Hollerung Gábor karnagy úr, Liszt-díjas érdemes művész vezényelte.

Mint a XXII. kerület alpolgármestere is erre biztatott, megnéztük a Klauzál Ház honlapját, amelyen online is lehet jegyeket venni, de lesznek ingyenes rendezvények is. A részletes programot itt találja.

Itt pedig nézzék meg a megnyitón készült fotókból összeállított galériát!

Olvasta már?