Az M0-s munkálatai a kerületi ingázókat is érintik

by nora.farmosi

Az M0-s autóút szigetszentmiklósi szakaszán a következő két hétben is folyamatosan végeznek üzemeltetési-fenntartási és karbantartási munkákat a szakemberek. Lesznek olyan munkafolyamatok, amelyeket az éjszakai órákban végeznek majd, de így is időszakosan torlódásokra számíthatnak majd a közlekedők egyes beavatkozásoknál, ezért érdemes lesz még indulás előtt tájékozódniuk az aktuális korlátozásokról és forgalmi helyzetről a gyorsforgalmi útra vonatkozóan.

Az M0-s Soroksári hídon 2024. július 1-4. között garanciális burkolatjavítást végez a korábbi kivitelező. Hétfőn az M5-ös autópálya felől az M1-es irányában a külső sávot zárják le, emiatt két sávon haladhat majd a forgalom. Ezt követően este 20 órától sávelhúzásos terelést építenek ki, így július 3-ig két sávot zárnak majd le, így a külső- és leállósávot használhatják az autósok. Július 4-én ugyanúgy a külső sávot zárják le ezen a szakaszon, így majd két belső sávon közlekedhetnek a sofőrök az esti órákig. Néhány nap szünetet követően 2024. július 7-én, vasárnap reggel 6 órától az esti órákig mozgó terelés mellett zajlanak garanciális javítási munkák a Hárosi hídon, emiatt a forgalom majd a külső, illetve a gyűjtő-elosztó sávokon haladhat. Ezt követően még 2024. július 14-én, szintén vasárnap, a tervek szerint reggel 8-tól a délutáni órákig szintén mozgó terelés mellett végeznek garanciális javításokat az M0-s autóút ugyanezen oldalán a 13-as kilométerszelvénynél, itt viszont majd csak a külső sávot használhatják a sofőrök.

A közlekedőknek ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Olvasta már?