Ezek a legnépszerűbb szállástípusok a Balatonon

by nora.farmosi

Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró is a Balatonnál nyaral a családjával, ahol már gőzerővel dübörög a szezon. A szakember az M1 adásában elemezte a 2024-es balatoni turizmust.

Beindult a főszezon a Balatonnál: a szállásadók és a vendéglátóhelyek felkészültek és továbbra is Siófok, Hévíz és Balatonfüred a legnépszerűbb a régióban. A foglalási adatok szerint már tavasszal nagy volt az érdeklődés, ami mostanra csak fokozódott. Ráadásul a kánikulában még vonzóbb a Balaton. A MÁV például éjszakai bagoly vonatokkal segíti a közlekedést a tó mentén.

Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró is a Balatonnál nyaral a családjával és nagyon elégedett az ott tapasztaltakkal. Kisgyermekes családként ők kifejezetten olyan helyet kerestek, ahol a kicsik is jól érzik magukat, így Balatonfüredre esett a választásuk.

“Balaton nélkül nincs igazán nyár. Mesés a hangulat, Balatonfüred igazi fürdőváros lett. Nem csak a belföldi vendégek gondolják így, hanem jó néhányan Németországból is, akik visszajönnek nosztalgiázni, de olyanok is vannak, akik most akarják felfedezni a Balaton szépségét” – mondta a turisztikai szakújságíró, aki számos külföldi turistával is találkozott, a többi között Szlovákiából.

Dr. Kiss Róbert Richard elmondta, akár rekordév is lehet 2024, hiszen minden 5. belföldi foglalás a Balaton térségébe szólt az első negyedévben a szállás.hu adatai szerint. A legkedveltebbek a 3 és 4 csillagos szállodák, sok helyen telt ház van. Népszerűek a kempingek is, a Kisfaludy programnak köszönhetően pedig rengeteg szálláshely megújult, így bőven van miből válogatniuk a turistáknak. Az ötcsillagos, superior lakosztályok is kelendőek, ahol a pihentető wellnesskezeléseken és a gasztronómián kívül a programkínálatról is gondoskodnak.

Olvasta már?