Baumann Péter tragikusan elhunyt posztumusz rendőr főhadnagyra emlékeztek a budapesti rendőrök

by nora.farmosi

Emléktáblája előtt, a XI. Kerületi Rendőrkapitányságon Péter családja, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a kerületi önkormányzat vezetői, kollégák, barátok rótták le kegyeletület.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy éve, 2023. január 12-én éjszaka három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy férfi Újbudán, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövés után lábon lőtte, ezután a támadót elfogták. Az egyik rendőr, a 29 éves Baumann Péter olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban meghalt. A tragikusan elhunyt rendőrnek tavaly

“Pontosan egy éve örökre elveszítettük szeretett kollégánkat, Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagyot. Egy éve Péter esküje szerint cselekedett, úgy, ahogy a mai nap is tenné, ha megtehetné. Szolgált és védett, legfőbb feladatáért, hogy megvédje az embereket, az életét áldozta.

Kollégánkat 2023. január 12-én éjszaka, intézkedés közben késsel sebezte halálra egy őrjöngő férfi egy újbudai társasházban. Két társát, Dobos László r. törzszászlóst és Kállai László r. főtörzszászlóst a támadó súlyosan megsebesítette.

Ma hősünk előtt tisztelgünk, és rá emlékezünk. Emléktáblája előtt, a XI. Kerületi Rendőrkapitányságon Péter családja, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a kerületi önkormányzat vezetői, kollégák, barátok rótták le kegyeletület. BAUMANN PÉTER! MI, BUDAPESTI RENDŐRÖK SOHA NEM FELEJTÜNK EL!!!” – írták a Facebook-bejegyzésben.

Olvasta már?