BMTE: szép befejezésben bízunk

by lantai.oliver

Hosszú, fárasztó kupamenetelésen van túl kerületi csapatunk. A kupadöntő megnyerése csupán karnyújtásnyira volt. Büszkék lehetünk a BMTE labdarúgóira és mindazokra, akik a szépen csillogó ezüstérem megszerzését segítették. A Budafok szurkolói is kitettek magukért! Az élet azonban nem áll meg, a bajnokság hajrája még hátra van.

Budafoki szurkolók a kupadöntő napján – Fotó: huszonketto.hu

Az NB II 36. fordulójában a tabellán 1 ponttal előttünk álló Siófok otthonába látogattunk. A 32. percben Gundel-Takácsnak kellett egy óriásit védenie Farkas Balázs lövése után. A 41. percben Beke Péternek adódott lövésre lehetősége, azt viszont Winter könnyen hárította. A félidő vége előtt 2 perccel egy jobbról keresztbe ívelt labdát Varjas Zoltán 4 méterről a vendégek kapujába fejelte. Gundel-Takács még bele tudott érni, de annyira nem, hogy hárítani tudjon.

Az 51. percben óriási helyzet maradt ki! Dénes Csanád egyedül vihette a labdát a vendégkapura, majd a kifutó Gundel-Takács fölött átemelte a játékszert, ami végül a kapu mellett ment el. Az 54. percben Beke lőtt mellé egy csel után. 1 perccel később Fótyik buktatta Varga Bencét a tizenhatoson belül, s az ezért megítélt büntetőt Szakály Attila értékesítette (2-0).

Pár perccel később Beke villantott egy szép szólót a jobb oldalon, majd Horváth Olivérhez passzolt, aki 14 méterről a bal alsóba lőtt (2-1).

Az utolsó félórában próbáltuk megszerezni az egyenlítő találatot, ami a 90. percben majdnem össze is jött! Fótyik lőtt egy félig ollózós mozdulattal kapura, de Debreceni még ki tudta fejelni a gólvonalról. Nagy lehetőség volt! 2-1-es hazai győzelem született végül, bár szerintünk a döntetlen igazságosabb lett volna.

“A sűrű hetünk után a fő kérdés az volt, hogy mennyire tudunk felkészülni erre a meccsre. Úgy gondolom, sikerült, mert az első félidőt nagyszerűen kezdtük, volt számos lehetőségünk. A második játékrészben a cserékkel erősödtünk, de egyenlíteni sajnos nem tudtunk” – mondta Mátyus János a mérkőzés után.

Vasárnap lehet javítani: a tabella 10. helyén álló csapatunk a 6. helyezett Soroksárt fogadja délután 5 órakor.

Budafoki szurkolók a kupadöntő napján – Fotó: huszonketto.hu

Szurkoljunk a helyszínen, buzdítsuk minél többen a BMTE focistáit!

Főkép: Az egyik szurkolói busz a kupadöntő napján – Fotó: huszonketto.hu

Olvasta már?