A kerületi bölcsisek a Tétényi-fennsík tanösvényen kirándultak

by bcsenge

A világ gyalogló (hó)napja alkalmából járták be több bölcsőde gyerekei a Tétényi-fennsík tanösvényt. A Nemzetközi Szabadidősport Szövetség kezdeményezéséhez csatlakozva a Magyar Szabadidősport Szövetség írta ki az Októberi Világ Gyalogló (Hó)napot.

Ennek célja a szabadidősport, a gyaloglás, a természetjárás és a természet megismerésének népszerűsítése, ezért a a helyi bölcsődei közösség a Tétényi-fennsík tanösvényt választotta.

Ez egy csodás lehetőség volt arra, hogy a gyerekek a családjaikkal fedezhessék fel a helyi természeti értékeket, az állat- és növényvilágot. A túra során lehullott faleveleket és terméseket is gyűjtöttek, amiket később kreatív tevékenységek során használnak majd fel.

A 3 km-es túra közben a pihenők alatt is játékos programokkal készültek a kicsiknek akadálypályával.

A programon rengetegen vettek részt, 28 család csatlakozott a kezdeményezéshez, valamint kisgyermeknevelők is segítettek abban, hogy minden gyerek jól érezze magát.

Nem ez volt az első családi nap, amit az állatok, a természet és a mozgás jegyében szerveztek. Vitték már a gyerekeket a Kelenvölgyi Lovardába, a HEROSZ Budapesti Állatotthonba is és az idei Futafokon is részt vettek.

Olvasta már?