Frissítve: Borfeszt helyett plédfeszt a “magyar Clooney”-val

by gaalt994

A XXII. kerületi önkormányzat járványbiztonsági okokból elhalasztotta az idén “Majdnem Borfesztivál BudafokON” címmel tervezett hagyományos ősz eleji rendezvényét. Aki azonban mindenképp kimozdulna hétvégén, annak sem reménytelen a helyzete, hiszen szombaton – idén ötödször – megrendezik a Pléd Fesztivált Nagytétényben.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Karsay Ferenc polgármester bejelentette, hogy elhalasztják az idei borfesztivált. Az intézkedésekre az országosan és kerületi szinten is újra növekvő járványügyi kockázatok miatt volt szükség. A koronavírussal kapcsolatos budafok-tétényi statisztikák ugyanis az első hullám csúcspontját idézik, tegnap például az is kiderült, hogy már labdarúgócsapatunk, a BMTE keretében is van fertőzött.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a bor- és pezsgőkedvelők számára kétségtelenül jelentős érvágás ellenére sem maradunk programlehetőség nélkül a hétvégén, mivel szombaton sor kerülhet a Pléd Fesztiválra a Nagytétényi Kastélymúzeum parkjában. A rendezvény szabadtéri, ám a jelenleg hatályos rendeletnek megfelelően korlátozottan látogatható – csak 500 vendéget fogadhat.

A szervezők a délután folyamán családi programokkal készülnek a kilátogatóknak, 16 órától pedig már koncerteket is tartanak. A színpadon óránkénti váltással hat különböző előadó fordul majd meg, akik olyan híres együttesek dalait adják majd elő, mint az Omega, a Pink Floyd, vagy a Dire Straits. Utóbbi kettő esetében ráadásul az AT Five együttes tagjaként Szabó Sipos Barnabás színművész is közreműködik, akinek ha arcát nem is, hangját biztosan mindenki ismeri, hiszen számos filmben szinkronizálta George Clooney-t.

Az eseménnyel kapcsolatos bővebb információkért érdemes felkeresni az Iparművészeti Múzeum honlapját.

FRISSÍTÉS: járványbiztonsági okokból a Pléd Fesztivált sem rendezik meg.

Olvasta már?