Elhalasztják a budafoki borfesztivált!

by gaalt994

Mégsem rendezik meg a nagy hagyományokra visszatekintő Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált szeptember első hétvégéjén – jelentette be hivatalos Facebook-oldalán, élő adás keretében a XXII. kerület polgármestere, Karsay Ferenc. Az idén Majdnem Borfesztivál BudafokON néven tervezett esemény a koronavírus-járvány második hulláma miatt marad el.

Az elmúlt évtizedekben a budafok-tétényiek – és persze a kerületünkön kívülről érkező, visszajáró vendégek is – hozzászokhattak, hogy az ősz első hétvégéje Budafokon a pezsgőé és a boré. A hazánkba a tél végén betörő koronavírus-járvány országos szinten hátráltatta, sőt, legnagyobb részben meg is hiúsította a fesztiválok megtartását. A rendezvény szervezői emiatt alapvetően a szokásostól eltérő módon, fokozott egészségügyi előírások mellett láttak neki az előkészületeknek. A járványügyi statisztikák azonban olyan kedvezőtlenül alakultak, hogy az önkormányzat úgy döntött, elhalasztja az eseményt.

Karsay Ferenc polgármester a bejelentésében kitért arra is, hogy a számok nemcsak országosan, de kerületi szinten is növekedtek; jelenleg 81 kerületi lakos van házi karanténban, közülük 7 személy COVID-tesztje lett pozitív, azonban súlyos, kórházi ellátást igénylő állapotú beteg nincs köztük. Ezek a mutatók legutóbb a járvány első hullámának csúcspontján voltak ilyen magasak. Kerületünk polgármestere egyeztetett Pintér Sándor belügyminiszterrel is, aki szintén a fesztivál elhalasztását javasolta. A rendezvény új időpontját érthető okokból egyelőre nem tűzték ki.

Olvasta már?