Budafok-Tétény a sportban is az élen jár: fiatal reménységeket díjaztak a sportgálán

by nora.farmosi

Pénteken a Herman Ottó Intézetben Budafok-Tétény gyermek- és ifjúsági kategóriás sportreménységeit köszöntötték.

A 14 év alatti gyermek, illetve 14 és 21 év közötti ifjúsági kategóriában olyan kerületi sportolókat delegáltak az eseményre edzőik, iskolájuk vagy a szüleik, akik kiemelkedő teljesítményük miatt méltók lehetnek a rangos elismerésre. Ennek különlegessége, hogy ezúttal is maguk a jelöltek választhatták ki egymás közül, hogy ki kapja meg a díjat 2023-ban a saját korosztályuk kategóriájában.

A hatodik alkalommal megrendezett sportgálán Karsay Ferenc polgármester köszöntő beszédében kiemelte: sportszerető kerület lévén azon dolgoznak, hogy mindenkinek legyen lehetősége a sportolásra, a mindennapi testmozgástól az élsportig. A gazdasági nehézségek a sportot is érintették, országszerte zártak be intézmények. Budafok-Tétényben az elszabaduló energiaárak ellenére nem kellett bezárni egyetlen létesítményt sem. A polgármester ezért külön köszönetet mondott Wladár Sándornak, a Magyar Úszószövetség elnökének, aki szintén részt vett az eseményen.

A polgármester megígérte, hogy idén sem fogják csökkenteni a sportolók támogatásait, az intézmények fennmaradása és fejlesztése is biztonságban van. A sikerek egymást követik a sportolóknál, legutóbb a Budafoki MTE csapata hatalmas bravúrként 2-0-ra megverte az NB1-es Kisvárdát, így a legjobb 4 közé jutott a Magyar Kupában. A polgármester gratulált minden sportolónak az elért eredményekhez, és további kitartást kívánt a további kemény munkához.

Az első korosztály előzetes szavazása hármas holtversenyt eredményezett Bandzi Levente, Lányi Kristóf és Szalay Petra között. A versenyzők a helyszínen ismételt szavazatokat adtak le, mely során ismét holtverseny alakult ki, ugyanis Bandzi Levente (Judo, 13 éves) és Lányi Kristóf (falmászás, 13 éves) továbbra is versenyben voltak az első helyért. 

Végül a szervezők úgy döntöttek, hogy mindkét fiatalt díjazzák. Bár tárgydíj csak egy állt rendelkezésre, az erkölcsi elismerésben a helyszínen részesültek. 

A gyerekkorosztály díjazottjai 2023-ban Bandzi Levente és Lányi Kristóf lettek.

Az ifjúsági kategória eredményhirdetése sokkal gördülékenyebben zajlott, ugyanis az előzetes online szavazás egyértelmű eredményt hozott. 

Az ifjúsági kategória győztese: 

Bauer Blanka (öttusa).

Különdíjat kapott Molnár Liliána Sára.

Olvasta már?