Budafok-Tétény Karácsony Gergelyhez fordul a lomtalanítás miatt

by gaalt994

Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere korábbi személyes egyeztetést követően levélben kereste meg az FKF Zrt.-t a pandémia miatt elmaradt tavaszi lomtalanítás pótlásának ügyében. Mivel erre nem kapott választ, képviselő-testületi határozattal fordul Karácsony Gergely főpolgármesterhez.

Tavasszal a koronavírus-járvány miatt Budafok-Tétényben is elmaradt az ez idő tájt szokásos lomtalanítás. A kerület vezetése azt szeretné, ha ezt még idén, az őszi hónapokban bepótolnák. Az ezért felelős Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. a korábbi egyeztetés során egy úgynevezett gyűjtőpontos lomtalanítás megszervezését ajánlotta fel, ami azt jelenti, hogy a lakosságnak csak a kerület néhány megjelölt pontján lenne lehetősége a használaton kívüli holmik elhelyezésére – számolt be a pénteki képviselő testületi ülésről a budafokteteny.hu.

Budafok-Tétény Önkormányzata szeptember 4-én levélben jelezte dr. Kiss Tibor hulladékgazdákodási főigazgatónak, hogy a beláthatatlan következmények miatt nem egyezik bele a részleges lomtalanításba, és továbbra is teljeskörű akciót szeretne. „A levélre még nem érkezett válasz, ezért kívánom nyomatékosítani a levél tartalmát ezzel a testületi határozattal, amelyben felkérem Budapest Főváros Főpolgármesterét, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a 2020 tavaszán elmaradt lomtalanítás 2020 őszén megtörténjen.” – indokolt a sürgősségi indítványban Karsay Ferenc polgármester.

A képviselő-testület megszavazta az indítványt, a határozatot szeptember 18-i határidővel juttatják el Budapest Főváros Önkormányzatához.

Olvasta már?