Budafok-Tétény sem feledkezett meg a házasság hetéről

by gaalt994

Budafok-Tétény sem feledkezik meg a házasság hetéről. Ez a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet, közel két évtizede indult el Angliából.

A házasság hetét – amelyhez hazai és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség csatlakozott kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye iránt – mára 4 kontinens 21 országában ünneplik. Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével.

A program fővédnöke Herczeg Anita, Áder János köztársasági elnök felesége. A kerületben is több programot tartottak, illetve tartanak még ennek kapcsán. Volt könnyű zenés istentisztelet a kerület református templomában, de az arra vágyó házasságban élők áldást is kérhettek.

Február 15-én este 6-tól szintén a református templomban Koren Réka párterapeuta tart előadást, amely után beszélgetésre is invitálja az érdeklődőket. Ez alatt a gyermekfelügyeletet is biztosítják a családdal érkezőknek.

Olvasta már?