Budafoki zenekar koncertjével tér vissza a Müpa

by gaalt994

Öt hónap szünet után, augusztus 28-án újra megnyitja kapuit a Művészetek Palotája. Budapest egyik kulturális ékköve ráadásul a Budafoki Dohnányi Zenekar fénysugaraival kiegészülve ragyog majd újra teljes pompájában.

Március 16.-án a koronavírus-járvány miatti kormányintézkedések értelmében kényszerszünetre vonult a Müpa, amely az augusztus első két hetében megejtett, szokásos nyári szünetétől eltekintve online igyekezett szórakoztatni közönségét – a virtuális hangversenyek és előadások mellett a digitális médiatár tartalmait élvezhette a nagyérdemű.

E hét péntekjén viszont a Művészetek Palotáját is eléri az újraindulási hullám, az első előadáson pedig a Budafoki Dohnányi Zenekar is közreműködik. Kerületünk országszerte ismert szimfonikus együttese a Junior Prima díjas jazzénekesnő, Szőke Nikoletta produkcióját kíséri majd a New Orleans Swingfesztivál során. Az est az 1920 és 1970 közötti hollywoodi filmgyártás ikonikus alkotásainak betétdalait fogja felvonultatni, így olyan klasszikusokat idézhetnek fel a látogatók, mint az Álom luxuskivitelben, a Kabaré, a Cherbourgi esernyők, az Ének az esőben, vagy az Ilyenek voltunk. A Müpa hivatalos programnaptára szerint az eseménynek sztárvendége is lesz, ugyanis színpadra lép majd a hazánkban „a swing hercege”-ként ismert Gájer Bálint is.

Olvasta már?