Lecsó és népzene is lesz a Majdnem Borfesztiválon

by gaalt994

Ha a járványintézkedések miatt nem is a megszokott formában, de idén is lesz borfesztivál Budafokon. A korlátozások minden rendezvény szervezőinek alaposan feladták a leckét, attól azonban nem kell félni, hogy az idei első szeptemberi hétvége unalmasan fog telni. Lecsó és népzene biztosan lesz – íme néhány programlehetőség a 2020-as budafoki Majdnem Borfesztiválra.

Budafok-Tétény szórakozni vágyó lakosai számára kis túlzással piros betűs ünnep minden év első szeptemberi hétvégéje, ilyenkor szokták megrendezni ugyanis a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált. Noha a koronavírus-járvány kis túlzással felszámolta idén nyárra a fesztiválozás intézményét, nem kell tartanunk attól, hogy ez a nagy hagyományokkal bíró esemény elmaradna – szeptember 5.-én és 6.-án „Majdnem Borfesztivál BudafokON” néven kerül megrendezésre. A lefújt és elmaradó programokon való kesergés helyett mi igyekszünk pozitívak maradni, lássuk milyen szórakozási lehetőségek állnak majd rendelkezésünkre az ősz első víkendjén!

A Klauzál Ház jóvoltából idén tizenkettedik alkalommal lesz „Dél-budai Lecsófesztivál és Kerületi Főzőverseny” amely nem csak a lakomázni érkező, hanem a kompetitív hajlammal rendelkező látogatók számára is érdekes lehet. Ez az esemény ugyanis a főzés mellett a versengésről is szól: a legfinomabb lecsót elkészítő társaság a dicsőségen kívül egy vándorserleggel is gazdagodik, amelyet egy évig (azaz a verseny következő kiírásáig) birtokolhat. Ráadásul a versenyben résztvevőknek a lábatlankodó gyerkőceik miatt sem kell aggódniuk a bogrács körül – nekik játszóházzal és kézművesfoglalkozással készülnek a rendezők.

Azok se csüggedjenek, akik nem szeretik a rotyogó paprika és paradicsom illatát, vagy a lecsó előtt, után, helyett kultúrára éhesek. Ők mindkét nap ingyenes tárlatvezetésen vehetnek részt a Barlanglakásban, melyet szombaton borkóstolás és Berendi Nándor harmonikás, vasárnap pedig Ölveczky Tamás és Barity Zorán népzenei koncertje színesít majd. A részvétel mindkét esetben ingyenes, azonban előzetes regisztrációra szükség van! Az ezt illető információk elérhetőek a Klauzál Ház hivatalos honlapján (www.klauzalhaz.hu).

Olvasta már?