Vitatható gólt kapott, de pontot szerzett a Budafok Újpesten

by gaalt994

1-1-es döntetlent játszott egymással a labdarúgó NB I tabelláján holtversenyben első Újpest és Budafok csapata. Az első fordulóban a lilák Pakson, míg kerületünk csapata hazai pályán a Kisvárda ellen nyert 2-1-re – így a hasonló arányú sikert arató DVTK-val karöltve a mérkőzés előtt ez a két csapat állt a táblázat élén.

Az első félidő az újpesti sikert ígérő papírformának megfelelően zajlott. A hazaiak erőteljes kezdésének köszönhetően a játékrész egyik főszereplője kapusunk, Póser Dániel volt, aki kézzel, lábbal és mellkassal is hárított lövést. Csizmadia Csaba együttese állta a sarat, ám láthatóan, amíg 0-0 volt az állás, nem akartak feleslegesen kockázatot vállalni. Támadásaink így jobbára kimerültek Skribek megindulásaiban, míg elöl Kovács Dániel melózott sokat a Risztevszki-Máté védőpáros szorításában.

A 35. percben értek célt az újpesti rohamok, a végig veszélyesen játszó Kastrati beadása után a Pakson duplázó Simon Krisztián lőtt a hálóba. A gól után a budafoki kispad hevesen reklamált az első NB I-es meccsén dirigáló Zierkelbach Péter játékvezetőnél, mondván, hogy a góllal befejeződő támadást lila-fehér szabálytalanság előzte meg. Ritkán látható és sokat sejthető gesztus volt, ahogyan Predrag Rogan vezetőedző kézfeltartással jelezte kollégája, Csizmadia Csaba felé, hogy ő is véleményesnek látta Obinna Nwobodo labdaszerzését.

A második játékrészre érezhetően más felfogással futott ki a BMTE csapata. Kerületünk fiai többet kockáztattak, vezetőedzőnk cserékkel sem volt rest változtatni a támadórészlegen – Szabó Máté és Zsóri Dániel beállítása láthatóan lendületet vitt a támadójátékunkba. A javulás eredményt is hozott, az 58. percben Kulcsár Kornél szabadrúgása még a kapufán csattant, de 9 perccel később Zsóri – szintén állított helyzetből megeresztett – kísérlete már túljutott Banai kapuson. Zsóri másfél évvel eddigi egyetlen, amúgy Puskás-díjas találatát követően talált be újra az NB I-ben.

Ezt követően bár mind a hazai támadások, mind a budafoki kontrák magukban hordozták a gólveszélyt, újabb találat nem született. Mielőtt azonban Zierkelbach játékvezető hármas sípszava szentesíthette volna a pontosztozkodást, a Zsóri-Risztevszki balhé gondoskodott az előmelegített vízről mindkét csapat zuhanyzásához. Előbbi ugyanis megtaposta macedón őrzőjét, mire az könyökléssel és lökdösődéssel reagált – így a páros piros lap után mindkét futballista jó fél perccel előbb érhetett az öltözőbe társainál.

Az eddig két meccs után 4 ponttal álló Budafok számára vasárnap következik a szezon papíron egyik legnehezebb meccse; a Márton Gábor vezette MOL Fehérvár látogat ugyanis a Promontor utcába.

Olvasta már?