Csökken a zajszint, szűkíti az iskolakört a budaörsi reptér

by gaalt994

A Budaörsi Repülőtéren le- és felszálló kisgépek zajterhelése már jó ideje problémát jelent a környező lakosságnak; budafokiaknak, tétényieknek, budaörsieknek és kelenföldieknek egyaránt. Az ügyben most áttörés jöhet, a reptér ugyanis hajlandó csökkenteni a tanulópilóták számára meghatározott iskolakört – derült ki az ATV Start plusz című műsorának ma reggeli adásában.

Noha Budaörs sincs nagy távolságra Budafok-Téténytől, azt azért nem árt megemlíteni, hogy a szóban forgó repülőtér csak nevében budaörsi, valójában telephelye még közelebb, a XI. kerületi Kőérberki úton található. Emiatt a repülőforgalom zajterhelése erősen érinti városrészünket, ami a környéken lakóknak már sok éve okoz fejfájást – néha szó szerint. Az XXII. kerületi Önkormányzat és a repülőtér együttműködése nyomán most viszont változás állhat be az ügyben – hallhattuk a két féltől az ATV Start plusz című műsorában.

A tanulópilóták oktatása során alkalmazott iskolakört szűkítik, aminek köszönhetően kevesebb lakóövezetet érint a zajszennyezés. Ahogy az a képeken is látható, a nyomvonal jobb alsó sarka beljebb kerül, így újabb területek mentesülnek a repülőgépforgalom jelentette zajterheléstől. A változtatás jelenleg a hatóságok jóváhagyására vár.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?