Csúnya mérkőzésen fájó vereség Jászberényben

by szorenyi6104
13 ponttal kapott ki a Budafoki KK a kosárlabda NB I/B Piros csoportjában. Az újabb vereség azt jelenti, hogy kosárlabdázóink idegenben még nem tudtak nyerni a bajnokságban.

Sosem jó hét egészséges játékossal bevállalni egy mérkőzést, a Budafoki KK azonban most (is) erre kényszerült. Néhány kulcsjátékosunk ugyan ott ücsörgött a padon, de csupán azért, hogy a csapatunk megfeleljen a szövetségi előírásoknak. Ennek lényege, hogy az adott csapatnak 10 “játékra kész állapotban” lévő játékossal kell megkezdenie az adott mérkőzést.

Akik pályára léptek, azok a tavalyi bajnokság alapemberei volt és persze a két “kötelező” fiatal.

Az első félidő még egész jó alakult. Volt olyan, hogy a Budafok vezetett, 17-12 is volt ide. Azonban már ekkor is látszott, hogy a Jászberény veszélyes ellenfél. Az egy félidőnyi “egált” annak köszönhettük, hogy a hazaiak példátlanul rosszul dobták a hármasokat. 18 kísérletükből mindössze három ment be. Igaz, lényegében még a kulacsukat is ráhajították, ha már arra jártak. Magyarán, a kimondottan rossz dobóhelyzeteteket is elvállalták. Szemben azzal, hogy az amerikai erőcsatárunk ebben a 20 percben 5-ből 4 hármast beemelt, nem kis meglepetést okozva a vendéglátóknak.

A második felvonásban aztán kijött a rövidebb kispad. Nem is fizikailag, inkább koncentrációban fáradtak el a mieink.

A negyedik negyed elején nőtt a különbség 10 pont fölé,

és innen már nem volt visszaút.

A mérkőzés egyébként pocsék volt, kimondottan rossz volt nézni a sok pontatlan dobást, hibás vállalást, nevezzük nevén: a sok szerencsétlenkedést. A hazai szpíker is gyakran megjegyezte: ilyen sok hibát már régen látott egy derbin. Nem véletlenül mondta a hazaiak mestere, a mindig frappáns Puskás Artúr, értékelendő a 40 percet:  “Nem hiszem, hogy ez volt a JKSE történetének a legszebb győzelme.

89-76-as vereség lett a vége, és az utolsó 5 perchez nem sok köze volt a Budafoknak.

Edzőnk, Károly Máté joggal nyilatkozta a játék végén: “A találkozó végére elfáradtunk, s a szerencse sincs velünk mostanában. Ez persze semmit nem von le a jászberényiek győzelméből, amely a mai napon megérdemelten született meg.

Fotónk az MKOSZ honlapjáról származik.

Olvasta már?