Na fiúk, ezt hogyan csináltátok? – Avagy kosárlabdacsoda Budafokon

by szorenyi6104
Csodálatos győzelmet aratott a Budafoki KK a férfi kosárlabda NB I/B Piros csoportjában. A Fót gárdáját küldték haza 11 pontos zakóval. A végén még a 100 is majdnem meglett.

Mikor szakad meg a budafoki kosárlabdázók rossz sorozata? Ezt találgatták a drukkerek a Fót elleni derbi előtt. Kevesen tippeltek arra, hogy most sikerüljön, hiszen a vendégek a bajnokság 5. helyén álltak, ősszel nyertek hazai pályán, és volt válogatott és NB I-es játékosok erősítik a csapatot.

Mégis, volt olyan szakértő szurkoló (maga is hasonló szinten játszik, csak a női mezőnyben), aki azt mondta: a Budafoki KK fura csapat, hazai pályán megtáltosodnak, és a legjobbakat is megszorítják. A vereségeik is szorosak voltak, miért ne most jönne ki az, ami amúgy bennük van. Arról már nem is beszélve, hogy az ellenfélnek ez már a harmadik meccse volt a héten. A többi között bejutottak a Hepp-kupa négyes döntőjébe.

A mérkőzés

Az első félidőben talán még a bírók sípját is behajították volna a mieink a gyűrűbe – minden bement. Volt olyan pillanat, amikor már 30 pontra hízott az előny, és később kiderült, vezetésből sosem elég.

A második játékrészben ugyanis beindult a Fót, letámadás, labdaszerzések és vészesen csökkent a különbség.

Szerencsére a hazaiak amerikai légiósa az első 20 percben történő gyengélkedésén túljutott, és Moravcsik Áronnal karöltve tartotta a Budafokot.

Fogyott a távolság, de kitartott a végéig. Meglett a várva várt negyedik siker, és máris két csapat szorult a mieink mögé a tabellán.

Végül 96-85 állt az eredményjelzőn a 40 perc után.

Nem véletlenül mondta a derbi után Károly Máté edző: “Végre tudtunk teljes létszámban dolgozni az edzéseken, felkészültünk a Fótból, és próbáltuk a legjobb stratégiát kitalálni a mérkőzésre. Gyakorlatilag ezt 25 percig remekül meg is valósítottuk, sajnos azonban utána nagyon rosszul alkalmazkodtunk ellenfelünk védekezésváltásaihoz, így átvették a mérkőzés irányítását. Szerencsére a kialakított nagyobb arányú különbséget azért tudtuk menedzselni, és értékes győzelmet arattunk.

Olvasta már?