Drámai, hosszabbításos mérkőzés Fóton

by szorenyi6104
Hosszabbítás után szenvedett vereséget a Budafoki KK az NB I/B Piros csoportjában. Kosárlabdázóink jelentős hátrányból álltak fel, de a végén a hazaiaknak minden bejött.

A mérkőzés előtt kiegyeztünk volna egy hosszabbításos derbivel, de most már bánjuk a végeredményt. A budafoki csapatnak ez volt az első idegenbeli fellépése a Piros csoportban (az az igazi másodosztály). A Phoenix- MT Fót gárdájában volt magyar válogatott, Juhos Levente, és ex-NB I-es amerikai profi is pályára lépett.

A mieink sokáig jól tartották magukat, de már a szünet előtt kezdett hízni a különbség a hazaiak javára. 8 pont volt oda 20 perc után.

Második félidő

A második játékrész is nehezen indult, 12 pontos előnyre tettek szert a fótiak, és akkor minden veszni látszott. A Budafoki KK azonban nem adta fel, az eddig indokolatlan hazai pályát fújó bírók is hajlandók voltak a mieink javára is ítélni.

48-36 után jött a felzárkózás, hogy 66-65-nél már csak egy dobás távolság legyen a két csapat között. Ekkor több támadása is volt a Budafoki KK-nak a vezetéshez, de büntetők sorát hagyták ki a srácok.

11 másodperccel a vége előtt mégis összejött az egyenlítés egy 2+1-es akció után, sőt, az ellenfél dobása kimaradt, amerikai légiósunk egyedül mehetett volna zsákolni, de csak a félpályáig jutott, lejárt az idő.

Jöhetett a hosszabbítás

Döntetlen a Phoenix-MT Fót – Budafoki KK mérkőzésen

A Phoenix-MT Fót két hármassal jelezte, nagyon akarják a győzelmet. A piros-feketék pedig ekkortól már csak erőlködtek, ráadásul a 23 pontig jutó Kevin Swanson lába dupla görcsöt kapott 3 perccel a vége előtt, ezzel eldőlt a hosszabbítás.

Összegzés

Kemény mérkőzés volt, olykor jó játékkal. A bírók sokkal inkább a hazaiakkal, mint a korrektség pártján álltak, de ha 33-ból nem csak 20 büntetőt dobnak be a budafokiak, akkor a nagy feltámadás után nyerhető lett volna a mérkőzés, még a hosszabbításban is.

A végeredmény Phoenix-MT Fót – Budafoki KK 81-74.

Olvasta már?