Csúszik a Kossuth Lajos utca átadása

by gaalt994

A kivitelezést végző Budapest Közút a korábban tervezett, november 15-i határidő módosítását kérte.

Tolódik, az eredetileg tervezett időponthoz képest valószínűleg több hetet csúszik a Kossuth Lajos utca átadása. A hírről Szepesfalvy Anna (Fidesz-KDNP) számolt be közösségi oldalán.

„További, több hetes hosszabbítást kért a kivitelezés határidejére a Főváros, ezzel tovább nehezítve az itt működő kis- és középvállalkozások, az elhúzódó felújítások miatt eleve nehéz helyzetét” – írja a budafok-tétényi önkormányzat alpolgármestere.

A Kossuth Lajos utcát még nyáron kezdték el felújítani, ám mivel nem sikerült időben befejezni, a kivitelező Budapest Közút Zrt. a kerületi önkormányzat kérésére, az iskolakezdésre tekintettel szeptemberben ideiglenesen újra használatra bocsátotta az útszakaszt. A munkálatokat október legelején kezdték újra, akkor a cég november 15-i átadást helyezett kilátásba, a környéken lakóknak küldött értesítőben is ez a dátum szerepelt.

Ez azt is jelenti, hogy a Mária Terézia utca továbbra is kétirányú marad. A hírnek az erre közlekedők mellett valószínűleg a Kossuth Lajos utcában működő vállalkozások, üzletek tulajdonosai sem örülnek, akiknek az elhúzódó munkálatok további bevételkiesést okozhatnak. Szepesfalvy Anna posztjában arról is írt, hogy tervezik az érintettek támogatását.

„A héten ülésezik a Képviselő Testület. Előterjesztettünk egy javaslatot, a Kossuth Lajos utcában érintett szolgáltatók részére adókedvezményt és bérletidíj-kedvezményt javasolva” – írta az alpolgármester.

Olvasta már?