Dél-Budának szüksége van a fonódó villamoshálózatra

by gaalt994

Az ügyben kisebb vita alakult ki a fővárossal, amelyben Vitézy Dávid és Németh Zsolt is állást foglalt.

„A főpolgármester múlt héten egy Facebook-videóban üzente meg, hogy kevesli a fák számát és ezért elégedetlen a Budai Fonódó villamoshálózat folytatásának BFK megrendelésére elkészült terveivel. Még aznap válaszomban jeleztem: azért nincs a tervezett 178 darab új fánál még több új fa a terveken, mert a különböző fővárosi szervek ehhez eddig nem járultak hozzá” – posztolta január 25-én, kedden Vitézy Dávid.

A Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója kifejtette, hogy nem tartja célravezetőnek a Facebook-vitákat, így egyeztetésre hívta az érintetteket, köztük Karácsony Gergely főpolgármestert, és Újbuda polgármesterét, László Imrét is. Bejegyzésében Vitézy részletesen taglalta a megbeszélés eredményeit, melyek minden fél számára megfelelő konszenzussal álltak össze.

Az ügyben korábban Budafok-Tétény és Újbuda kormánypárti országgyűlési képviselőjelöltje is állást foglalt. „Dél-Budának szüksége van a fonódó villamosra. Az akadály nélkül szaporodó XI. kerületi lakóparkok és a fojtogató budapesti dugók ellen a kötött pályás közlekedés fejlesztése az egyetlen megoldás” – indokolt Németh Zsolt, aki egy másik bejegyzésben arra szólította fel Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy „ne akadályozza tovább a Budai Fonódó villamoshálózat folytatását”.

Németh Zsolt azért is tartja fontosnak a budai fonódó villamoshálózat fejlesztését, mert úgy látja, Dél-Buda „leggyengébb láncszeme a közlekedés”.

Olvasta már?