Újabb európai csúcspozíciót kapott Németh Zsolt

by szorenyi6104

Németh Zsoltot, a Fidesz 18. választókerületi képviselőjelöltjét választották meg az Európa Tanács Politikai Bizottságának elnökévé.

Ez a parlamenti bizottság felelős a szervezet stratégiai/nemzetközi kérdéseiért – emelte ki Budafok-Tétény és Újbuda képviseletéért induló politikus a közösségi oldalán megosztott bejegyzésben.

Magyar siker, ami jórészt a tavalyi magyar ET-elnökség eredményes lebonyolításának köszönhető! Előre megyünk, sohase hátra – írta posztjában Németh Zsolt.

Mint arról a Huszonkettő.hu is beszámolt hétfőn a holland Tiny Koxot választotta új, 34. elnökének az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése, a parlamenti közgyűlés megerősítette alelnöki pozíciójában Németh Zsoltot, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnökét.

Ennek kapcsán a politikus a Hír tévének elmondta: a kisebbségvédelmi normák kiszélesítéséért fog fellépni, hisz ez a szervezet a legalkalmasabb erre. A korábbi magyar elnökség eredményeit kell továbbvinni, küzdeni a határtalan magyar nemzet érdekeiért- hangsúlyozta Németh Zsolt.

Olvasta már?