Fontos alelnök lett a kerületünkben induló Németh Zsolt

by szorenyi6104

Az Európa Tanács alelnökének választották meg Németh Zsoltot. A magyar politikus különleges zászlót vitt Strasbourgba.

Elhoztam a hiányzó zászlót Strasbourgba, az Európa Tanács épületéhez – mondta Németh Zsolt, miután megválasztották az Európa Tanács alelnökének. A magyar politikus, aki egyébként itthon a 18. választókerület, így Budafok-Tétény fideszes képviselőjelöltje, céljaként fogalmazta meg, hogy a Facebook zászló-emojiai közé bekerüljön a székely zászló is.

Németh Zsolt beszélt arról is, hogy az “új mandátumommal a határtalan magyar nemzet érdekeit fogom képviselni”.

A strasbourgi székhelyű, 47 tagot számláló Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése elnöki tisztségéért két jelölt indult, Tiny Kox mellett Marija Mezenceva, az Európai Néppárt ukrán delegációjának elnöke.

Megválasztását követően Tiny Kox reményét fejezte ki, hogy az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése továbbra is a párbeszéd független európai fóruma marad. A PACE új elnöke hangsúlyozta: számára “létfontosságú” a párbeszéd nyitottságának fenntartása az Európa Tanács mind a 47 tagállamának kormányaival és parlamentjeivel.

Németh Zsolt arról is beszélt, hogy Magyarország mindig fontosnak tartotta az Európa Tanácsot az emberi jogok, azon belül a kisebbségi jogok védelme szempontjából. Magyarország azt várja a parlamenti közgyűlés új elnökétől, hogy a kisebbségvédelem kulcsfontosságú területein tartsa fent a tavaly novemberben befejeződött, fél éves európa tanácsi magyar elnökség adta lendültet.

Olvasta már?