Diadalmenet a káoszban – a BMTE 2020-as éve

by gaalt994

A BMTE labdarúgócsapata december utolsó napjaiban szavazást hirdetett szurkolói körében. A drukkerek az év játékosára, meccsére és legszebb góljára szavazhattak.

A klub honlapján közzétett eredmény szerint több, mint 300 voks érkezett, legtöbben az Év játékosának jelöltjeire szavaztak. Ebben a kategóriában a kapus, Póser Dániel nyert, aki bár egy NB I-es fél szezon alatt csak egy meccset tudott kapott gól nélkül lehozni, így is látványosan jól teljesített – olyannyira, hogy a Nemzeti Sport munkatársai a magyar bajnoki ősz harmadik legjobb kapusának választották. Póser a voksok 33,8%-át gyűjtötte be, második helyen, 27,2%-kal Vaszicsku Gergő végzett, a harmadik pedig Medgyes Sinan (20,3%) lett.

Az év gólja verseny még szorosabb volt. A szurkolói voksok 23,6%-t begyűjtve Skribek Alen kapáslövése lett 2020 legszebb BMTE-gólja, ami augusztus 30-án, a MOL Fehérvár elleni mérkőzésen született. A fiatal szélső találata mellett Ihrig-Farkas Sebestyén DVTK elleni gólja (22,9%) és Kulcsár Kornél látványos, zalaegerszegi szabadrúgása (17,1%) fért fel a képzeletbeli dobogóra.

Az év mérkőzésének a 74 évnyi NB I nélküliséget feledtető, Kisvárda elleni hazai nyitómeccset választották a szurkolók. A monszun eljövetele után már jobbára csak strandfocira emlékeztető összecsapást a BMTE a csapatkapitány, Kovács Dávid és Vaszicsku Gergő góljával 2-1-re megnyerte.

Olvasta már?