Édesanyja gombapincéjével fedezte drogbizniszét egy budatétényi férfi

by gaalt994

V. Zoltánt a XXII. kerületi rendőrök és a TEK emberei együttműködve fogták el.

Budatétényben számos gombapince található, ám az egyiket igen különös célra használták. A termesztés itt is lázasan folyt, csak éppen a tulajdonos – pontosabban annak fia – nem csak gombára, hanem marihuánára is szakosodott.

V. Zoltánt a XXII. kerületi rendőrök figyelték meg, és mivel az adatgyűjtés során kiderült, hogy sportlövői engedéllyel több maroklőfegyvert is birtokol, elfogására a Terrorelhárítási Központ egységeit kérték fel. A nyomozók a két részből kialakított hely egyikében kiépített szellőztetőrendszert, a másikban 279 tő kannabiszt, és a növények termesztéséhez szükséges eszközöket találtak. 

A rendőrök a budapesti felderítő nyomozókkal a férfi martonvásári lakására is kiterjesztették a kutatást, ahol több olyan nagy értékű tárgyat foglaltak le, melyek bűncselekményből származhatnak; a férfitől több, mint 10 millió forint értékben foglaltak le két autót, egy túramotort és négy karórát.

A BRFK nyomozói V. Zoltánt kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Olvasta már?