Egy apró lépésre az olimpiától női kosarasaink

by lantai.oliver

Mi is írtunk arról az óriási bravúrról, amit a magyar női kosárválogatott vitt végbe az olimpiai ezüstérmes japánok ellen. Az utolsó forduló dönt arról, kijutunk-e az olimpiára. Mutatjuk, mi kell hozzá.

Mi kell a kijutáshoz?

A magyar női kosárlabda-válogatott bravúrral 81-75-re legyőzte Japánt pénteken a Sopronban zajló olimpiai selejtezőtorna második fordulójában, és nagy lépést tett az ötkarikás kvóta megszerzése felé. Ugyanis a soproni selejtezőtornán két forduló után mind a négy csapat 3 ponttal áll. Mivel az első három helyezett szerez olimpiai kvalifikációs jogot, elég egyetlen csapatot megelőzni.

Budapest, 2024. február 9. A magyar csapat a kosárlabda olimpiai selejtezõ torna 2. fordulójában játszott Magyarország – Japán mérkõzésen a soproni Novomatic Arénában 2024. február 9-én. A magyar csapat 81-75-re nyert. MTI/Tóth Zsombor

Hajszálnyira vagyunk csupán az olimpiára való kijutástól. Ez kell hozzá:

  • ha Kanada legyőzi Japánt, biztosan kijutunk, akár még ki is kaphatunk az utolsó fordulóban a spanyoloktól;
  • ha viszont a vasárnap délután 3-kor kezdődő találkozón Japán legyőzi Kanadát, nekünk mindenképp nyernünk kellene Spanyolország ellen.


Az utolsó forduló időpontjai
Február 11., vasárnap
15.00: Kanada–Japán
17.30: Magyarország–Spanyolország

Főkép: Budapest, 2024. február 9. Székely Norbert szövetségi kapitány a kosárlabda olimpiai selejtező torna 2. fordulójában játszott Magyarország – Japán mérkőzésen a soproni Novomatic Arénában 2024. február 9-én. A magyar csapat 81-75-re nyert. MTI/Tóth Zsombor

Olvasta már?