Hatalmas küzdelem után hajszálon múlt a mérkőzés, műtét vár az egyik játékosunkra

by szorenyi6104
76-69-re kikapott a Budafok az egyik bajnokesélyestől az NB I/B Piros csoportjában. Kosárlabdázóink azonban keményen harcoltak a Vasas ellen.

Amerikai erőcsatárunknak már megint a torkával van a baj. Konkrétan ismét begyulladt a mandulája, ezért csak a lelátóról nézte végig a találkozót. Hogy a baj még nagyobb legyen, Tursics Krisztián, a “hármaskirály” sem állt Károly Máté edző rendelkezésére. Kevin Swansonra még visszatérünk, de nézzük a meccset.

A Vasas úgy kezdett, ahogy egy bajnokesélyeshez illik. Lényegében a második negyed elején eldöntötték a mérkőzést.

Elmentek 19 ponttal és innentől menedzselték az előnyüket.

Bár a harmadik negyedben 3 pontra (48-51) zárkóztak a mieink, és reménykedni kezdtünk, de ma sem sikerült a fordítás. Ekkor mondjuk 5-7 percre stabillá vált a védekezés, mintha tudták volna a srácok, hogy a Vasas fiataljai mit szeretnének játszani.

A kisebb csoda azonban a 4. egyedre elillant, és bár derekasan küzdöttek a kosárlabdázóink, ekkor már nem tudták “egylabdás” meccsé varázsolni a Vasas elleni találkozót.

Edző nyilatkozatok

Az ellenfél edzője is gratulált a Budafoknak, de mi részletesen a hazai mestert idézzük: “Az első negyedet leszámítva kiválóan küzdöttünk. Jól védekeztünk, jól olvastuk a Vasas támadását, és vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. Sajnálom, hogy nem tudtuk még jobban megközelíteni ellenfelünket, de úgy érzem, ha minden találkozón ilyen akarattal játszanánk, akkor most nem így állnánk. Azon dolgozunk, hogy minden alkalommal, amikor pályára lépünk majd, így küzdjünk”.

Műtét

Ami a nagyobb gond, hogy az eddigi pontfelelősünk, Kevin Swanson makacs torokfájdalma nem akar elmúlni, és úgy tűnik, hogy mandulaműtét lesz a dologból, ez pedig legalább egy hónapos kiesést jelent. Azonban az is tény, hogy a szezon során már harmadszor akadt ezzel gondja, ezért ezt az egészségügyi problémát meg kell oldani.

Olvasta már?