Egy dobásra voltak a bravúrtól a budafoki kosárlabdázók

by szorenyi6104
84-82-re nyert a Pécs a Budfoki KK ellen az NB I/B Piros csoportjában. A mieink hatalmasat küzdöttek, és már-már azt hittük, hogy bravúrt láthatunk a Promontor utcában, de nem…

Az ellenfél 15-20 ponttal jobb, nem véletlenül nyerték az eddigi összes meccsüket – ez volt az általános vélekedés a Budafoki KK – Pécsi VSK-Veolia kosárlabdaderbi előtt. A vendégek ráadásul közvetlen, bajnoki címért küzdő riválist is legyőztek már. Arról már nem is beszélve, hogy masszív NB I-es játékosokkal, sőt, korábbi válogatott kerettaggal érkeztek, Horti Bálint személyében.

Fordítás

Ennek ellenére, vagy éppen ezért, remekül kezdtek a mieink, 7-0 volt ide 2 perc után, hogy a vendégek 1 perc alatt jelezzék, ők nyerni jöttek, és máris 9-8 volt oda.

Innentől kezdve 4-6 pontos előnnyel tudták le az első félidőt, a szünetben 6 pont volt a javukra.

A második felvonást is magabiztosan kezdték, 10 pont fölé hízlalták a vezetésüket, és ekkor a lelátó népe a bravúr helyett már csak arra mert gondolni, ne legyen nagy a zakó.

Feltámadás

Finoman szólva nem lett az. Amerikai légiósunk bevert két triplát, hasonlóan cselekedett “vajkéz” Brankó is, máris lőtávolon belül voltak a vendégek. Az utolsó 10 perc előtt 3 pont hátránya volt csak a Budafoknak, sőt, mínusz egy pontra is “befigyeltek”. Ekkor az ellenfél időt kért, és újra megléptek 11 ponttal.

Ez sem vette el a budafoki fiúk kedvét, az utolsó 3 percben ismét felhúzták a tripladobó kesztyűt, majd egy remek bejátszás után, 17 másodperccel a vége előtt, megvolt az egyenlítés.

Az utolsó negyedben jöhetett volna a bravúr

Egy támadást kellett volna kivédekezni, de a volna sajnos valósággá vált, azaz az ellenfél délszláv légiósa dudaszós középtávoli duplával foszlatta szét a budafoki reményeket.

Nagy kár volt érte, mert bár a mérkőzés előtt senki sem számított bravúrra, azaz arra, hogy megszorítható a Pécs, a végén rosszul esett ez a dobás.

Mindenesetre, ha a srácok a következőkben így játszanak, mint ma, és a csapatszerkezet is megmaradhat, akkor lesznek még örömteli pillanatok a Promontor utcában.

Fontos meccs jön

Legközelebb viszont irány Cegléd, a ki-ki mérkőzésen nyerni kellene, hogy a végén ne a kiesés ellen kelljen majd harcolni.

Olvasta már?